[NBA][班馬好低效 chet好高效] 23-24 斑馬刺圍爐專區 6

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
今日全隊擲中6, 斑馬、Sochan double double,好耐未見過全部正選d 正負值全線雙位數
Sochan冇失位,不過明顯攰
成季打足又要mark 對面主力又實驗又要有進步 真心勁
求下佢場場寫
下季先啦
第4節頭係sochan進攻同籃板頂住,之後到SGA出黎又要守攰都正常
垃圾刺官方已經po 咗平時又唔見咁快
擲中6輸左好多次 今日終於贏
終於贏OKC
感覺斑馬最唔想輸就係OKC
斑馬既進步真係令顯得其他人腳步好慢
佢真係一個勁撚特別既球員 唔怪得當初咁多球隊夢寐以求
一定啦
其實佢係香港人定台灣仔
好撚癲
比Chet fake到失咗成個身位都扑到
流量保證,nba都得登講到佢兩個瑜亮之爭咁,Chet過斑馬入樽個球同依球都應該今日播足全日
所以佢前2、3場失準我係諒解。佢上年打下停下最後打左56場,受傷時有時間俾佢休息。佢今季係唯一一個正選打足,仲要多左咁多功課俾佢,加上黎左一隻怪獸連帶成隊波俾人關注,就算一個經驗好球員狀態都有起伏,對一個20歲後生仔、只打緊第2年,壓力、體力都係大挑戰。
香港人
19個三分直頭係開三條六 都咁辛苦
重建長路漫漫
佢兩個係一生之敵 有排鬥
Chet好似都無體力跳唔高,斑馬無體力就會見到動力作變慢,但重跳得高
D字成日打到成個台仔咁
人地聲稱DSE 中文5**, 但真係唔覺佢d 文筆有幾好,應該咁講,起碼寫嘢嘅組織能力唔係好先
咁DSE評分標準都幾低
台灣市場點都大過香港
今場贏4個人: Wemby, Sochan, Vassell, Tre Jones
進攻射到起晒Q,防守全部交到功課, 贏team work

Wemby好似當咗chet係殺父仇人咁打,Q4 takeover,三分、playmake、防守block chet⋯⋯帶領全隊阻止雷霆反撲

Sochan 主守SGA表現亮麗,雖然尾段體力下降,腳步慢咗,但依然係全隊唯一守得住SGA的人,並且努力衝搶每一個籃板。三分擲中六之餘,Q4多次衝擊籃框得分,成功減輕隊友被夾擊的壓力

Vassell的進攻多變,遠射近攻中距離乜都有,靠佢穩住比分。防守輪轉都做得好,唔使守SGA,大大減少體力消耗,有利維持進攻手感

Tre Jones 三分擲中六,防守稱職,疏理進攻一如既往咁好。

不過咁,有主場優勢 + 全隊超水準表現都只係55波喳
24年Draft垃圾刺繼續努力啦
True
Target audience 係台仔多
燈神軒
都係嗰句啦,Sochan係20歲二年生,預咗有撞牆期。上場防守差到被波波bench,呢度都有屌
大家只係屌佢看圖作文,又或者懷疑我地係咪睇緊同一個Sochan
賽後Wemby叫一齊GSG搞到我有d眼濕濕
wemby有硬件天賦之餘,聰慧、worldly、球商高、有遠見、生活有規律、真心愛籃球比賽、有不服輸的性格,有齊 MJ 和 Duncan 的特質

好記得上年睇佢啲pre-draft interviews,早已被wemby宇宙最強的intangibles深深打動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞