PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
你剩係睇到人屌緋紅ppt故事,但係我睇到有人讚佢係有限資源入面做到平衡喎。

我寧願佢成隻game起承轉合做得好,可以一路俾到你驚喜享受隻game,好過為咗超水準嘅演出而犧牲其他嘢啦。

你睇FF16 demo幾正,中期打巴哈幾正,點知打奧丁幾個QTE就玩完。前面隻隻召喚獸大戰都打到仆街,一隻比一隻精彩,邊個會諗到去到奧丁會變成咁。
唔係我屌緋紅喎, 我係ok佢用ppt架
咁姐係最根本問題個分配得好唔好, 唔係電影式呢樣野有問題啦
你分配得好就唔存在睇多過玩, 分配得唔好咪FF16咁囉
而大部分sony獨佔都無話去到FF16咁極端
FF7夠係電影式, 唔會話佢係睇片驚掛?
所以我唔知有乜好反感d乜野電影式present
我都唔認同擺晒係畫面上, btw我唔明既係
全世界都有用電影式, 關sony乜事?講到得佢咁做咁
其實你兩個講嘅嘢我都明白,所以我覺得你哋有啲誤會。

其實佢反感電影式present就係源自啲廠太過重視畫面演出犧牲左其他嘢姐。

至於你講果啲P5 nier FF7,我又覺得唔可以一齊講嘅。始終果啲係動畫/CG動畫。

我覺得你太focus係佢個電影式present度所以有啲誤會。
農曆新年應該有,今年二月都有
啱啱黃埔AEON入手光碟版 。聽講仲有幾部。得返單手掣光碟同雙手掣
Sony 本身都係電影公司,
做電影式係本行亦都係強項,
根本冇可能捨棄自己嘅特色,
如果其他風格嘅三廠都補足到的話,
講真真係冇咩必要自己出
再講索尼都唔係100%電影式
起碼都仲有asobi同returnal呢啲

唯一不滿真係live service
見原神咁賺錢又想學,
但係人都知唔賣女根本冇可能
咁呢樣其他大廠都做緊, 只係Sony做得好d, 亦都俾足錢去咁做
所以先咁高成本咋嘛, 無因為做足CG而去犧牲gameplay
又好少會趕住出要patch多成年先玩到, 咁都有人屌佢出電影式驚
SE夠CG強項, 俾唔足錢咪做得CG又顧唔到gameplay, 咪ff16咁
但好矛盾既係, 高成本出驚俾足錢整又屌, 俾唔足錢做晒CG又屌
btw所以佢咪收購Bungie, 歐美live service係得刷槍驚同食雞run到
衣家Sony 唔係要第一方唔再出3A , 係要佢地控制budget 去整3A / 佢哋可以用1隻3A既錢去整3隻2A 去平衡budget , 所以insomniac 既例子就係spider man 2 / 3 之間整隻2A 規模既Venom / miles 出嚟;而且我個人覺得佢哋用D 錢去整到隻game 「好玩」好過而唔係純「好睇」
Spider man 2 成本差唔多3.5億美金
豐澤出slim 3480
有無咩牌子ssd介紹 2tb 有7000mb的 thx
Disc? 有現貨?
發覺隻explore 連portal 都幾多bug , 間唔中會連唔到,有時連左都冇聲,要reboot 部portal ,罪大快d update 改善下
啱啱發現會籍自動續咗期,但睇咗交易記錄又無俾過錢,罪大佛心定我問題。利申,張扣賬卡入面都無4百幾蚊俾佢扣
點先搵到呢頁出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞