PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
想問吓而加係咪唔會有續psn 優惠,見上次黑色星期五同今次新年都唔見有,但係又見到其他人有
之前傳過2月出行,但一直冇消息
農曆新年應該有
ps5 手制水貨有冇伏,見好多間都賣水貨又唔係平得多
如果肯定係全新嘅就ok, 玩水貨最緊要係出問題時肯自己DIY去處理,如果只係為左貪平少少就建議買返行貨

p.s. 我全部主機,手掣都係日版, 自己維修保養
我觀望緊係咪有state of play , 想睇下有冇FF7 掣同殼
上次係指ff16 ? Ff16 個殼同掣日本限定,所以舊年只係日本發佈,我有買齊, FF7 比16更重要所以我覺得應該會有,如果出就一定係新舊機款殼都會出。
差唔多錢,係咪買portal 好過買edge? portal remote play 某程度上都可以當係一個手掣
Edge 同portal 定位都唔同
Edge 可以自己定義返啲制同調整距離
Portal 只係多部remove 機
想問下大家upload speed有幾多
依兩日玩fifa突然覺得有啲delay
Test 下download 有700mbps,upload就得10幾mbps
唔知關唔關事定一直都係咁低
插lan線
正常,有人試左只係ps server限左upload, 用內置bowser試係正常uploead speed

然後呢個雙位數已經夠玩cod之類
仲有其實youtube live steam到即係upload speed無問題,4k live steam都只係要20mbps
I see, 咁可能只係心理作用, thx 巴打
https://x.com/playstation_jp/status/1750088416925306967?s=46&t=vDm0t0SJJ7MtLFvt-lH8jg

今晚先update 試,希望可以改善explore 連接, online game 今日patch 同公會日本人忙緊刷野

Update 完ps5 本體後一將隻explore 拎出嚟就叫你update ,會先update 隻手指然後再update headset

Update 完後係ps5 度用左一個鐘,完全冇斷過線,初版firmware 間唔中會斷1秒, 另外加左EQ control , BIO 4 開槍d聲效都明顯升級咗,好滿意今次update, 建議已入手explore 嘅巴打盡快update , 完全係兩個世界

Portal 未有時間去試,留返聽日再研究
sony 過年會唔會減價
要升級打ps5
仲諗緊買inzone buds 定衣隻好
可以睇下YouTube 比較片,其實兩隻都差唔多,但我自己要用portal 所以買explore

試左連portal 一陣,已經改善左headset 連接好但無聲嘅問題,感覺上初版firmware 係未完成品,應該係為咗聖誕檔期趕住出,如果好似pulse elite 咁2月先出就冇依d問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞