PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
個制噴完WD40
都仲係飄移
可以隨時補錢升grade,不過如果無咩特別原因,建議最普通果個plan玩下連線game算

如果本身少玩要連線既game可以慳返添,因為送得果d game,正常想玩既本身你ps4都買左黎玩過,駛鬼等佢送咩
analog stick漂移
咁嚴重 如果要維修可以考慮買磁石菇,俾人焊一次就應該永久唔會再漂移
手柄個耳機窿冇反應
想知有冇藍牙發射器推介或者其他方案可以解決
要開咪同埋聽聲唔用得喇叭

係咪除咗買官方嗰啲好貴嘅耳機之外其他都唔用得
WD40無咩用架,入面塊鐵片變左型,自己換都好易
應該唔係鐵片
之前版本係不斷磨擦下,會磨左d塑膠微粒影響電阻,所以噴wd40洗走膠粒就無事
我裝拆左3次
之後係轉粒菇之後
而家冇事
不過有D實
關咗個adaptive功能去應該襟好多
通常慢慢就會鬆返,最緊要用得
https://x.com/playstation_jp/status/1747258293796622400?s=46&t=vDm0t0SJJ7MtLFvt-lH8jg

順便post 依度, SE 隻泡泡game 2月直接plus free play 送,最基本嘅plus 會員已經可以玩
正常邊個會買
應該真係冇乜人preorder , 2,3月咁多game 排住隊出,幾時輪到佢。
衣隻捱到長過一年當佢贏

最緊要用得番
唔想浪費左個制
Ps5 slim 個performance 其實係咪同舊版差唔多?
拖咗咁耐,都諗住係時候4轉5,想問吓有冇話邊度收機個價好d ?

係咪一般都係黃金好景逐間問?
依家個價應該周街差唔多低
我貪方便C記搵算
有無人用Pulse 3D 耳機有時聽到會疾?唔知係咪附近啲電器電話會干擾到無線信號。
等佐2個月都無
用緊pulse explore , 試過行近router 明顯會感受到干擾,會斷下斷下
耳機窿插完有冇係主機到set手掣耳機出聲? 有可能佢當左係耳機只係聽手掣果啲效果聲
藍芽發射器求其一隻都得, 不過音量通常有啲bug, 耳機個音量同PS個音量分開左計, 係上一部device set個耳機個音量(%)再同PS音量個%減弱左兩次, 或者變到好大聲
呢兩日睇 數位版反而斷貨以為多數都買碟版
應該本身數位版嘅庫存都少啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞