PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
是但放比收賣佬算啦
只係想洗機,廢事入到我個account咋
咁你咪 拆咗個HDD 出嚟
抵返好多
https://www.theverge.com/2024/2/4/24057433/microsoft-bethesda-indiana-jones-and-the-great-circle-ps5-release
奪寶奇兵都話上

睇怕都係買得太多做第1方太臃腫 只靠XB同PC維唔到皮 比上面壓落去跨平台
之前都唔信
而家愈講愈真咁
Starfield邊個會想買
就算PS+包都唔會下載
依個傳聞如果係真箱餘下嘅價值只會變成係game pass 入門裝置。

其實股東係咪已經架空左條友,一句聲都唔出
我會俾full price 去買stellar blade ,但唔會出1蚊去支持美式左膠nigga 遊戲
Phil Spencer自我表現慾咁強無架空點會粒聲唔出
雪暴君的總結:

· Zenimax Studios (Xbox) 高級經理的點贊轉向多平臺戰略帖子

· Shpeshal_Nick: “Starfield 還不是終點,Hellblade II 也有可能”

· Andy Robinson 談微軟的多平臺戰略:“我聽說即將推出的產品比報導的還要多”

· Tom Warren:奪寶奇兵遊戲可能會在 Xbox 發佈幾個月後登陸 PS5,預計將在未來幾周內發佈針對非 Xbox 平臺的Hi-Fi Rush跨平臺公告,微軟內部對於將哪些 Xbox 遊戲引入競爭對手的主機仍存在激烈爭論

· Xbox Era報導稱,Starfield 即將登陸 PS5 ,目前微軟正計畫在其資料片發佈後,在 PS5 上推出Starfield。此外微軟已增加投資以獲得更多的PS5開發套件。本月晚些時候宣佈戰略轉變。關於轉變戰略存在激烈內部爭論,並非所有人都對這一轉變感到滿意。

· NateTheHate同樣表示 Starfield 即將登陸PS。

· Randalthor19表示, Starfield只是眾多跨平臺產品中的一個,有些東西會讓大家震驚。

· Jez表示,傳聞中Sarah Bond會出面解釋可能並不發生。微軟基本上已經決定,他們無法通過當前的策略賺到足夠的錢。他們希望利用索尼的玩家群體基礎建立更健康的利潤和現金流,然後利用這筆資金再投資於發展 Xbox 的生態系統。另外他從不同管道聽到兩種意見:全跨或者部分跨,但他肯定Starfield最終會跨。
一定係fake news 啦
連登仔話ms大撚把錢燒,xgp已有盈利,
因為賺唔夠錢就跨平台?荒謬
Day 1 買咗Steam 版既表示伏已中
比GOW collection 我
一係就收皮變世嘉

想舔人著數入自己袋?罪大未on9到咁囉一早講明唔會俾最新開發套件俾巨硬,斯咪俾套最基本俾你慢慢摸囉
唔係講唔會第一時間比PS6開發套件咋咩
不過罪大呢啲公司都係睇錢 如果有利可圖 對佢唔大負面影響 都應該會提供 賺錢為上 唔好講到咁死 陣間中迴力標
我睇唔過眼啲人死攬Starfield,所有差嘅部份都用未Mod去解釋
伏到咁點解覺得出係ps5會有人買
PS5 支援咩滑鼠同keyboard?
用藍芽滑鼠 detect到但無反應
Keyboard 直情用唔到入面d制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞