PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
Ubisoft 今日宣布,《波斯王子:失落王冠》試玩版現已推出,讓玩家有機會親自體驗這款由 Ubisoft 蒙彼利埃工作室打造、以神話波斯世界為背景且即將推出的動作冒險平台遊戲。

特別製作的試玩版可讓玩家於 1 月 18 日正式展開深入卡夫山的冒險之前,搶先體驗《波斯王子:失落王冠》為玩家準備的史詩旅程。試玩版包含了從正式版遊戲中精心挑選出來的內容,以及初期的時之力和護身符解鎖項目,在不劇透的情況下向玩家展示主要遊戲特色與功能,部分內容可能會與正式版遊戲有所出入。《波斯王子:失落王冠》免費試玩版現已在 Nintendo Switch、PlayStation 5、PlayStation 4、Xbox Series X|S 和 Xbox One 以及 Windows PC(Epic Games Store 和 Ubisoft Store)平台開放下載。
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=262023
到底邊到有ps5 slim買
係咪要噴電子清潔版?
電容易換嗎?
有冇得加大粒電
係咪都係淘?
而且線材其實從來都無正式嘅2.1認證
Ultra High Speed的確係HDMI嘅官方認證
但UHS =/= HDMI2.1, 官方冇出過線材嘅HDMI ver.認證

HDMI線由最初到2.1入面都係無chip
所以完全睇入面銅線料屏蔽做得好唔好
理論上條線夠靚, HDMI 1.4線都可以行2.1

HDMI線唔洗咁撚考究
鬆開背蓋已經得, 原廠粒電1560mAh ,最大見過4000mAh,我自己換左粒3500。 電池係淘,ebay Amazon 都會有
巴打係邊間淘
岩岩上網睇
好多間都有
同埋金電同唔金電有冇分別
我兩個制都過哂期
原裝個白制都拎去整過兩次
第二次整完唔夠10日又漂
都費時再拎出去換
反而個新色制冇漂過
應該只係包裝唔同,我玩緊金嗰粒,玩同一隻game ,原廠6個鐘就出電量警告,依粒我可以玩13個鐘

等我都試下先
THX巴
....
買黎做乜 無game 玩
其實如果肯DIY 真心建議買隻edge , edge 所有parts 都模組化左,全部可以就咁買零件換 普通掣如果要換摩打同Stick 需要自己焊接
我懶
真係唔會DIY
係見兩個制都過哂期
同埋個制又飄
先諗住換下電同用WD40攪攪佢咋
手掣仲未過保養,係咪就咁拎去觀塘換就得???定係要擺低維修?
我去過兩次舊店
拎單放低幾日
之後拎得
會電話SEND信息比你
山長水遠去到又要擺低兩日都幾煩
我用普通,如果擔心嘅可以買枝電子版, 其實係個茹嘅joint 位細力噴一兩下就得,唔需要噴太多,如果漏出嚟咪即刻搵紙巾印一印佢。
4日,跟機嘅就咁拎單+制
個制買果時有盒就盒+單+制
係囉
我都覺得噴WD40好過拎去換
我換完兩次
最後一次拎去換
都唔夠兩個星期又飄
佢好似90日內有問題可以拎番比佢換
我都費尻事拎
浪費車錢時間
噴wd40駛唔駛拆開噴?我有個跟機手掣都係同一問題,已過保養
等咁多日,迫人買多個掣
要呀
我都未整過
不過上網搵下片睇照做
應該唔難
要鬆開motherboard3粒螺絲 ,只需要小心唔好整斷幾條連接線就得,連接線可以慢慢用手或工具拔除,其實條線都係幾蚊一條
貨到
試下先
想問下雙手制版本幾時出/返貨?
上Sony個網見得單制版有貨,係咪好過去藍店買
P S plus依加分三grade,可唔可以玩玩下補錢升?以前P S 4拎左果D game ps5可唔可以再玩?

2年幾無開過部ps4.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞