PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
咁我都知索任唔會同佢癲
只係到時公海又會日日幾個po帶風向,煩到嘔
個耳機幾吸引喎
其實而家已經係twitter 咬緊 重要係箱信徙嘅內戰。
公海風向post 除非啲濕鳩pr執哂如果唔係永遠都會存在
dualsense ?萬一左冬菇飄移點算?
技術展示Demo 嘅野唔使太認真 就算真係賣街同香港都冇關係,運輸署一定唔會批
FFXVI /TOA/ HORIZON 邊隻DLC抵買抵玩啲
大雞樂又有post 可以開
FF16 DLC 未齊,現時追加一個battle area , 新boss 同新裝備,賣3000円我覺得ok 。TOA 我覺得唔值4000円,基本上重用map , 重要舊map 左剪右剪,大部份都唔入得,追加左兩個新battle map , 冇新技,亦冇新人用。

FF16 同TOA DLC 我都全部有爆同齊杯。

Horizon 冇玩唔清楚。
其實依家啲真車
基本上低速係唔會撞到嘢
FF16 DLC分咗2個
第一個只係加多咗1個Dungeon
入面有啲防具同可以整到同數值嘅最終武器

第二個DLC 要等多幾個月
睇資料會有新Area

呢2個會係FF16最後嘅Update
有冇人試過直接插MON就有信號,但插HDMI Switch冇信號?換左線一樣唔得,係咪要換過個HDMI Switch?
Horizon個dlc最好
都帶左咁耐 你仲未慣咩
咁最近少左呀嘛,又要打回原形唔好啦
有冇巴打知手掣R2鬆咗可以拎去邊度整

唔想再買新住 已經買第四隻
自己買工具零件整,好易換

左邊就相對煩少少
原來左右有分別巴打有冇keyword/link可以參考下
for買零件
L2 R2其實係成組adaptive trigger unit ,每邊一個, 如果只係鬆咗個蛋簧,都係幾蚊,淘寶 eBay 已經買到

如果你肯定只壞蛋簧其實search ps5 L2 R2 蛋簧已經可以

我之前係Amazon 買,因為無用淘寶,所以會貴D

淘寶嘅話我諗你查 ps5 手柄零件 就有
升級:
小蒂娜的奇幻樂園 Tiny Tina’s Wonderlands – Next-Level Edition | PS4, PS5
惡靈古堡2 重製版 Resident Evil 2 | PS4, PS5
迷走深空:碎艦師 Hardspace: Shipbreaker | PS5
樂高小城:臥底密探 LEGO City Undercover | PS4
正當防衛3 Just Cause 3 | PS4
模擬滑板高手 Session: Skate Sim | PS4, PS5
暗影戰略:將軍之刃 Shadow Tactics: Blades of the Shogun | PS4
吸血鬼:惡夜獵殺 天鵝之歌 Vampire: The Masquerade – Swansong | PS4, PS5
末日生存 Surviving the Aftermath | PS4

高級和經典:
Rally Cross | PS4, PS5
星球大戰前傳:魅影危機 Star Wars: Episode 1 The Phantom Menace | PS4, PS5
快打旋風30週年紀念合輯 Street Fighter: 30th Anniversary Collection | PS4
聖劍傳說 Legend of Mana | PS4
聖劍傳說2 Secret of Mana | PS4

等左半年終於有隻RE2可以down黎玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞