PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
燒完錢咁快投降
千奇唔好半場開香檳
等埋下星期就知堅定流
其實都唔想信係真
真係冇人同罪大鬥唔知又會點撚玩家
佢宜家想入埋PC場咁steam就係直接競爭者
無左xb 就到steam制衡
轉型做第三方算啦
有新料其實可以之前direct 講,過左一日成個歐美箱圈都近乎崩潰,佢只留低依句野,完全冇否定傳聞,即係默認咗,估計係股東唔俾再咁無限燒錢,差在會有幾多game 會去ps switch 。

p.s. 日本其實冇乜人會關心,我玩緊嘅blue protocol 公會(應該9成日本人) 入面直頭冇人會理箱 最近講得最多係P3R 同FF7 ,有人已經趕住買機去準備FF7
下面GET錯咗你意思
咁起碼罪大本業果邊冇咗競爭者佢點玩都得
本身XB都好雞肋
要玩XB Game 我不如砌部gaming 電腦仲可以玩埋stream
M$又唔夠膽出XB 獨佔連pc都無得玩
重要M$ 啲所謂獨佔炒撚哂
我有gaming pc ,一樣只會係steam 買game 。Steam 玩家真係會俾錢買 睇下palworld 。

而家箱養住一班為數不少嘅訂閱用家係唔會俾錢買game, 只會問幾時上game pass, 係咪day one? 最好就1美金就包月。最好笑嘅係有部份極端信徒仲笑返俾錢買game嘅人當phil 係神咁拜,以為真係冇成本。

基本上佢依兩三年所有3A day 1 game 全部倒錢落海,但都無法帶動箱同訂閱數有明顯增長,箱重賣得差過one 年代,只係呢度有幾個唔知係信徒定打手不停唱好,成日講箱有幾好賣
我由幾年前已經講緊XGP 好似好風光
但其實只係養住班大種乞兒
試下無哂優惠要佢地真金白銀比月費 (當同ps plus同價大約1舊水一個月喇)
仲有幾多人會sub?
一講話XGP賺唔到錢 班人就起晒鋼
玩家玩就得, 洗撚理佢有無錢賺 / 教MS做生意 / 緊係有賺先會上XGP
短視到不知所謂
要用有receiver 嗰種, 例如Logitech mouse g304 g502 wireless , keyboard 都一樣
Twitter 已經傳到之後唔再玩3A day1 如果係咁咁咪俾白豬講中,白豬以前講明ps 唔會玩3A day1
呢個就係重點 MS淨係識買人GAME入PASS
根本無人會為佐玩xbox獨佔而買xbox
個個心態都只係想做免費仔 玩其他game
如果真 咪真係同PS策略一樣 變混合式(賣斷+訂閱)
唔短視都唔會盲撐xb盲反Sony 啦
又咁講
persona 系列
人中系列
老鼠傳說系列

呢啲第三方Day1 pass又真係大件夾抵食
宜家啲風向轉晒 見某啲人崩潰真係心都涼埋
咁都係吹風啫
太早開心一陣炒車又畀人恥笑
所以都無講咩 但見啲人忐忑都夠好笑
https://x.com/playstation_jp/status/1754792516061458643?s=46&t=vDm0t0SJJ7MtLFvt-lH8jg

新firmware beta , 主要係強化手掣內置mic 性能同本體燈光強度,所以今次唔打算玩
有冇兩千內嘅mon推薦
屋企廳部電視長期有人用

喺舊登見到呢個gif
又話有鈔能力 乜咁快露出真面目
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞