PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
Hitman deluxe 半價
好吸引
正呀,有哂咁多集嘅地圖,有排玩
仲要已經有中文版

利申: 三集分開買,蝕撚到入肉
請問有冇Ching去日本旅行買PS5 Slim返香港玩
除咗香港冇保養仲有咩其他要注意?
會唔會因為香港IP block咗store啲嘢?

呢刻打緊PS4 Pro想換機
剛好月底就去大阪想用埋信用卡海外簽回贈
謝謝指教🙏🏿
部slim好似都幾易入塵
換條三腳線就可以,另外日版機可用wifi channel 會有少少分別,其他同行機一樣
多謝晒,咁月底可以放心去Yodobashi買
想問係yodobashi 買同big camera 買有無分別? 我上網check 價兩個都係$66980 免稅60,891. 仲有價錢唔係平HK行貨好多, 好似唔值得買水貨又要抬返來. 謝謝
計埋指定信用卡或者用旅客coupon就會再平少少
部slim都有d重量
唔叫輕
因為slim 係日本加左價,disc 版加左7000円,digital 直頭加咗10000円,加上円升左咪冇咁抵, 但除稅後再用信用卡優惠仍然會平過香港

最平係9月同10月, 尾水舊機, 我部digital 9月尾係東京Yodobashi 度買,5.2x算除税後連信用卡回贈埋單 22xx
目前最抵玩係買行貨digital+日水碟機
可以買連code 紙版,中文spider man 如果唔玩應該放到250至300,有需要咪買隻日水碟極,事實香港個價太離譜
單售碟機個價真係忽忽地
半價就差唔多
睇下遲下佢portal 開乜價
想問下有冇巴打有用散熱底座之類既野
MMPower or HSBC Red
MMPower 6%
HSBC Red冬日:海外max $6000回$300 即5%,全期$38000再回$500
手續費都係2%以下

上限$150好似同其他差唔多?
唔建議
影響到原本設計嘅風道可能得不償失,真係擔心就開冷氣或者搵風扇係則邊吹就ok
唔該哂巴打
多謝Ching,仔細study吓先
碟版 香港3780 求其信用回贈
36xx 平少少 搬餐死又冇保
啱啱買機
第一次開幾分鐘,之後soundbar會無聲
update電視改善咗,但都係斷續咁會偶然幾秒無聲再正常....再無聲咁循環

請問ps5係咪有咩要設定可改善?
定係sony電視+其他牌子soundbar唔夾原因?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞