PS5 機主討論區 (88)新版PS5 (Slim) 12月20日發售

988 回覆
10 Like 4 Dislike
其實碟版有咩好處買game都係上網買
你唔買實體唔等於其他人都唔買
身邊啲fd鍾意儲實體game
收藏 / 可以賣 / 有啲game第一日出實體可以平過數位好多

全球仍然有超過30% ps 玩家會買實體, 重有digital 版本主機出貨較少。

我自己都係30% 嗰班人, 遊戲除左用嚟玩,同時亦都係收藏品同藝術品
貴幾舊水但多個選擇
我會收藏,有fd就係勁快爆完賣二手

點解有嗰鎖頭喺到唔比我玩?
Deluxe Plan未過期
隻game下咗架
仲諗住入咗內容庫實冇死添
我响外國想買都無貨
明明啲人話電子垃圾做乜咁Q難買
玩完可以放番出去,幫補荷包
買碟真係擁有隻game
digital 他日同你講閂server 就唔使再玩 (e.g. PS3)
講過好多次,digital 永遠唔屬於你,你只係買咗個使用權

其實PS 3 個psn 重運作緊,仍然可以買game 同download , 如果本身遊戲Server未關閉仍然可以免費對戰。之前有數據話全球仲有成200萬 ps3 active user, 我房嗰部ps3 個個星期都會開嚟玩下
如果佢有心,碟都唔係100%有保障
你部PS已經一定要登記PSN account,連得網就算你用碟版要唔比你玩有幾難
GT7
試過啦 係美國俾人發現左,罪大即刻鬼鬼鼠鼠改返個firmware , 驚俾人集體訴訟
幾年前隻Judge eyes
已經玩唔返最原汁原味嗰版, 除非當年買咗實體
冇 psn 會員, 唔比玩?
Online 對戰就一定要plus 唔使講
但係單機都一樣要連internet先得
佢可以聽到好細微嘅聲音,開左3d audio 更加可以聽到聲音嚟自邊個方向,我玩bio 2 時聽得好清楚tyrant 腳步聲係邊面,亦好夠聲。如果有用portal 就更加可以考慮,係headset 度一撳掣1秒portal 已經問你連唔連接,依家夜晚瞓前一定戴住佢用portal係online game 做日完日課先瞓 期待緊月尾relink同下個月FF7 用portal 再搭住explore 去玩

最大缺點係跟機耳膠,垃圾到爆,我隨便咁將XM4 耳棉裝落去已經差好多,另外有時會斷線一秒,應該係softwares問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞