咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
文盲你就翻去讀多幾次啦我腦補
睇完新一集,覺得整得好普通
無論係領域、殺改造人、封印,每一個位都冇衝擊力,BGM又勁怪
得殺花御有feel
不過算啦都爛左冇所謂啦
#1可能仲有伏筆 會唔會係羂索設計好俾悠仁食手指 (eg 用孖妹部電話控制咗)
唔准入老師數住
我無話我支芥見突然加新設定,我之前都有話呢點好撚唔gur𠻹,係有啲智障曲解之前啲內容講兩句姐
我無推翻過自己講咩,只係換嗰你個閪腦都聽得明嘅term
根本今季個動畫組就唔掂
有人反駁過
佢每次都係企勁遠
一個街頭一個街尾
聽唔到其實好正常
第一季都係mappa
擺明假啦,作者自己Po流出?

你又好似岩 都係講波佬估only
佢地都睇唔明
33話55555淫到
主角有乜可能打贏
而家都冇心情睇動畫
555555係完全唔識認輸佢就唔會問校長自己係唔係最強啦,直接話屌我明明係最強點解傑條撚樣講埋啲唔係人講嘅嘢,然後劇情就變咗校長話最強都有嘢做唔到去開解佢啦

當佢遇到啲無力嘅狀況就會開始自我懷疑,只係戰鬥路上得甚爾一個傷到佢,但都係一下俾覺醒嘅佢秒咗,連苦戰都唔使,所以佢咪冇咩戰鬥上嘅挫折囉。如果高專55555遇到一個打到佢堅係死撚咗嘅人,雖然冇發生冇暗示過會點,但我個人覺得佢無論話宿儺條廢柴唔係拎咗惠惠啲嘢我一拳就可以打死佢,定屌我以為我都勁但宿儺條癲佬太勁啦,搞唔掂啊,其實都可以可能高專55555形象實在太唔認真

當然啦個對白可以再改得冇咁柒,之前有睇一個巴打分析其實講對唔住唔係真係sorry宿儺,而係講緊同為強者嘅共鳴。不過表達得唔好咪變咗fan boy 同創哥個我不知道差唔多皮

總括就係用高專55555啲嘅身份嚟講都仲可以話冇寫崩,睇你主觀感受,有得兜,因為佢真係有試過唔在乎其他嘢只享受戰鬥,亦唔係真係由頭到成為腥些前都目中無人,但而家嘅腥些有曬宏大目標就咩都唔使講直接崩
仲要好多靜止畫面,破壞成個觀感
解說一啲感覺都冇,我寧願佢黑底白字咁打落畫面到仲有氣勢
五條回憶同假油出真身又係毫無衝擊力
醒目啲用以前既素材再加多少少新畫面湊夠五條腦內回憶一分鐘都冇
假油出真身完全冇漫畫既恐怖詭異感覺
得罪講句之前啲靜止mad都整得好過佢
原來可以托張術式對象
七海死得好冤枉
一開始應該將真人個存在當對象用7:3 輕鬆斬斷啦
一定係羂索設計到俾虎仔食手指,羂索陀撚咗虎仔十個月就係想佢做容器,點會唔餵佢第一口奶
嗰個少年院事件都係羂索想試宿儺實力,然後羂索仲要知虎仔學姐係邊個,佢一撚定係嗰啲直升機家長,日日夜夜都喺燈柱後面睇住個仔
空間應該係要玩二次元
斬空間還斬空間
死因係流血過多同咒力無關
姐係宿狗一開始唔知無下限個原理?
又講唔通喎
佢知要點樣破無下限先有得打架 先斬到5555
之後搞唔掂先搵魔虛羅爸爸

但識斬空間又點?
佢本身都斬唔入55555 之前幾話咪畫左出黎
你扣佢100 佢秒回100
斬頭都無事

重要上一話係入左黑閃Zone狀態 用黑閃黎回血 點都唔會廢過本身回血量掛

咩都唔畫一野斬死左就算
芥見下下 你1992年出世,唔該你唔好用屎眼諗野
我當你冇睇過舊漫畫,你都有睇巨人掛
瑪雷神槍手殺左莎夏已經炎上既先例

大佬呀
JUMP漫畫要角要死都要有原因
悟空死令到悟飯打得贏斯路
就算無限俾菲利殺死, 鳥山明都要改龍珠功能令佢復活
自來也死引出長打vs鳴門
鼬俾佐助殺死
岩岩又木棉花睇HXH
會長俾蟻王殺死依種就係大家一早知打唔贏,但都可以毒死蟻王
op, 艾斯既死令到路飛成長,再寫薩波食到火焰果實,繼承艾斯
全部要角既死亡都有編排

一係你就寫一套係咩角色都死既漫畫
屌你老母由頭到尾都寫到555 係無撚敵, 好心你就咪開到宿難個上限咁勁
你依家好明顯收唔到尾

整套咒術既主角係叫五條悟,而唔係虎杖
日本fans仲未打撚柒佢,佢真係好好彩
由玩反重力破黑洞已經唔make sense啦
反重力本身要勁到超越光速先破到黑洞
假遊有咁勁已經殺得哂全本書啲人
甚至有Jojo 天堂之門個能力
駛鬼驚五條又攪咁多屎棍
你咁講廣義相對論直情冇所謂引力
兩樣有質量嘅嘢存在就自成空間扭曲維持距離同互動
用科學解就已經唔駛解乜反重力破黑洞
同乜春斬一個掂唔到嘅空間
除非佢用一把無質量嘅刀
即係已經天空突破嗰種用「概念」去攻擊你
已經係死神個友哈巴哈
莎夏死對之後故事好大作用
係正常死法

55555 係死得太On9之餘仲對之後劇情睇唔出有咩影響
明明退場都搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞