咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
切開佢存在嘅空間係得
但已經係概念攻擊
純係小學雞鬧交鬧到最後鬧唔落去
個隻反彈冇回頭個隻解法
真係要講無下限理論
就係0.999…….等於 或者 唔等於1個問題
係真係有數學家嘈呢樣野
即係呢一話
作者突然覺得.9……係等於1
所以宿就斬到
包剪揼 必勝 d friend
個理論嘅解法咪係用實無限去解
好似0.9999…=1
同隻龜係嘅1.111….m/s咁快
你只要跑1.2m/s咁快就快過隻龜
所以掂到55555
但問題係 咁點解之前啲人又做唔到
如果單純計數就打得入
因為宿之前未遇到摩虛羅老師教數學
呢個shot我唔明
感覺好似

:H家族!
:你就H
:H家族!
你老母就H

……
:你呀媽個波罩你呀!
干涉空間
因為先相信 後看見
宿攤vs五條悟大戰full game highlight

https://youtu.be/agIDJM0YqXw?si=iCzmWYpfq7c2b4Zh
如果係干涉空間 咁要達到依個悖論 五條悟周圍嘅空間會因應對象攻擊自動設定為攻擊距離+0.000000x 假設宿狗空間切個下 到五條悟身邊嘅時候 無下限就會發動 更多嘅空間會出現 然後宿狗空間切發動 再自動切開 然後loop 依個時候係睇邊樣優先度比較高/無限迴圈
仲有人咁認真討論依套垃圾
一早話咗套嘢任作者up,係有班人當正物理學
就咁成張poster撻上去, 冇design可言
d師兄好認真討論
我比較蠢睇唔明
但好似唔使諗咁複雜,只係作者冇底線咁buff宿
如果係干涉空間 咁樣漏壺嗰段就講唔通 漏壺意思係自己變得越來越慢 永遠掂唔到五條 即係干涉嘅理論上應該係攻擊本身? 咁佢個空間斬無論點斬都好 到達五條嗰邊都係會越來越慢 掂唔到?
個重點唔係廚房佬空間斬定普通斬既問題
而係55555既無下限本身就係絕對防禦
因為佢既防禦基準唔係用硬道力道去計算
而係用時間距離去計算
即係話之你幾撚大力
你根本唔會斬得中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞