咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
236:他們連悼念五條悟死亡的時間都沒有,雷神,鹿紫雲一參戰!
237:他們連悼念鹿紫雲死亡的時間都沒有,純愛戰神,乙骨憂太參戰!
238:他們連悼念乙骨死亡的時間都沒有,坐殺搏徒,秤金次參戰!
239:他們連悼念秤死亡的時間都沒有,天與暴君,禪院真希參戰!
240:他們連悼念真希死亡的時間都沒有,一個身體很壯的路人,虎仗悠仁參戰!

好撚好笑最後嗰頁既meme多到
而家個情況係 類似契仔打鷹眼 頂上劍豪之戰
打左十幾話兩邊傷哂 完前契仔贏半招
然後下一集契仔就突然俾鷹眼用迫擊炮射撚死左
契仔重要上天堂話逼唔到鷹眼出全力係佢錯
問題係 點解會無端端有逼擊炮
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1695273280.A.20A.html

吉良吉影:
救護車太強了
而且救護車還沒有使出全力的樣子
對方就算沒有倒車也會贏
我甚至覺得有點對不起他
我沒能在這場戰鬥中展現我的全部給救護車
殺死我的不是時間或疾病
而是比我更強的傢伙,真是太好了
我覺得可能會為反轉而反轉

畢竟仲有勁多動畫 周邊同ps game🫠

但anyway 糞作
咁唔差在出埋王馬啦
索隆最多都係擺低自尊同鷹眼請教,但佢一路都堅持自己會打贏佢,唔會癲到認哂輸話唔夠打
咩企喺555嗰邊 我企喺自己嗰邊呀屌個個星期三浪費時間等流出 逐張圖追超緊張 諗返成個傻仔咁 我由萬戰開始追 大把巴打追仲耐 仲有買周邊 單行本嘅 芥見俾返啲時間我唔該
扭空間點會夠斬開空間嚟
呢話已經有好多萬用格式抵俾人笑
扭到空間好厚等佢斬唔穿
真係好神奇
根據依家所講 234魔虛羅學到招空間斬
咁點解235宿狗仲要叫魔虛羅磨無限
已經有得破解仲磨來把撚???
仲硬接埋招自爆死埋隻魔虛羅到底係jm9
然後炸完到依家先用

好難唔認為係作者冇諗定就隨意鳩作
0勝鬥神
但果下斬擊
我睇果陣係以為魔虛羅招適應中和左無下限而破防
但而家睇番轉頭 我覺得應該解讀為
宿儺術式刻印左落魔虛羅身上
魔虛羅招適應令宿儺術式可以破到無下限

不過招適應 應該唔會再出
因為都用旁白解釋晒魔虛羅招適應的元理
不過係擔心之前隻渾帶出個message
係可以由其他式神繼承的問題

(比我揀 我寧願用繼承的設定 宿儺同55555攬炒)
今集係屌芥狗多過宿狗
run please 主要唔係賣戰鬥,佢啲戰鬥都係劇情導向,突然設定都有加,但起碼該死嘅比返體面同人設無崩,白鬍咁,唔會呢一刻講好緊張啲手下,下一集死講原來係戰鬥狂仲崇拜殺佢嘅人,就算死都掛住班𡃁
好似鬼滅,大哥沒有死一樣,唔會就死先覺得打唔夠喉同埋想做鬼,佢想保護人個心仲係無變
相反今集55555,我剩係關心打架者,班學生話之佢死啦
萬用尾頁
萬用獨白

芥狗創造歷史
重點係set 咗一大堆可以點贏55555嘅線索唔回收
Eg 萬嘅禮物
又或者佢大可以寫到開頭真係打和咁
唔係上一幕贏緊下一幕走馬燈
又扔一堆切開世界嘅設定
宿儺五條咪都係芥見筆下既角色,唔屌佢屌邊個
而家個情況係 類似契仔打鷹眼 頂上劍豪之戰
打左十幾話兩邊傷哂 鷹眼連插眼撩陰都出埋
但契仔都重係贏半招
然後下一集契仔就突然俾鷹眼用核彈射撚死左
契仔重要上天堂話逼唔到鷹眼出全力係佢錯
人地唔用迫擊炮都可以贏到
問題係 點解會無端端有核彈
點解兩邊打左十鳩幾話55波 撩陰插眼都用埋
然後話一邊未用盡全力
之後啲角色又唔會打到可以隨時爆核彈嘅鷹眼
已經唔係因為要故事完所以收最強皮俾其他角色發揮
而係完全鳩黎
下集話呢個係鏡花水月+伊邪那美

由一開始就中左無量空處 強迫宿狗解放惠個身體同埋返去虎到先會解除返到現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞