咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
呢個係除五
咁廚房佬空間斬同普通斬有咩分別?兩個都係x+1打唔中,而家佢進化咗話斬到,改個名叫「超空間斬」你會gur啲咩?
真… 但個MV 本身好正好多致敬…
獄門疆、釘哥、孖妹、機械丸、真人個領域
滿滿嘅惡意
搞到我老公成世人好似無做過啲咩好事咁
不可侵展現嘅結果係阿基里斯同烏龜, 但原理係干涉緊咩好似無講到, 又可以任吹
上次殭屍100都屌到作者跪,今次規模更大得唔得呢?
簡單啲講 老師喺漫畫紙入面
會係喺漫畫紙開一個洞

作者撚識咩 純粹係佢想點就點 之前設定都無理過
作者鍾意點就點啦,只可以接受然後唔睇 棄左佢
版本再次更新下,米格爾係咪又弱咗 (本身因為廚房佬同2.5條激戰連場升到T0
依下真係最撚ON9
寫到五條成個格調cheap撚晒
其他分屍個啲點兜都得
依下真係無得兜
學晒久保啲野
殭屍100對比咒術小事到 咁都被人鬧 不過芥見完全唔care 錢賺夠 又唔care讀者 冇得輸
鹿大師就算下集被秒都冇咁難睇
慳電
佢話係空間裏頭操作物質,無法靠近,係under空間呢個層面。而家宿狗無啦啦話自己適應咗,進咗一步,斬擊係凌駕空間,可以斬空間,唔跟你rule

從芥見追加嘅新設定黎講無bug,但我唔gur佢無啦啦加新設定劇情殺五條得咁無謂
原理咪係攻擊一直唔會到達到五條老師 就同用無窮等比數列阿基里斯會追唔到烏龜咁 只要仲係阿基里斯 跑又好 渣飛機又好 瞬間移動都好 永遠都係差一下先到烏龜
自認凡夫
無記錯的話
一護好似係聾 成日要人重複講幾次
下集同你講宿係數學大師
因為證到個矛盾係錯 所以打得入
要兜咪只可意會講宿狗做足功課
plan A 鬥領域 諗住可以鬥贏
輸左就plan B 捱打做沙包等爸爸適應 之後再反打

但最奇怪係佢自己話食多招會重傷
+
魔爸爸一開始係適應 無啦啦多左爆破呢個功能
仲要咁易俾宿抄到

當佢賭贏左 爸爸適應哂
但係殘血下一野打爆2.5 中間跳哂步 又唔畫 直接分撚左屍
姐係講唔掂個故仔囉

個個都預左2.5會退場 但退到咁撚on9 作者被人屌係好撚合理
從結果論而言,直接搵空間系詛咒師都可以秒五條,腦魔嘅戰術完全係多舊魚
一直到達唔到係個結果, 個問題係佢干涉左d咩(原理)先做到攻擊一直到達唔到佢。如果佢係干涉攻擊佢嘅物質嘅原子, 從而達到不可侵嘅話, 咁切開空間攻擊到佢係合理
佢鋪左好多想寫強者惺惺相惜
但結果只係搞到兩邊都柒晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞