咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
空間 物質 時間 三樣野黎,分撚清楚未啊
認同
我真係覺得會係咁既發展
但死得太草率就真係駁唔到

但如果後面有兜返呢part我覺得都可以接受
今次真係伏撚咗mappa一刀
等睇遊戲銷量仆直
紙包唔住火已經過時
而家要講無下限都包唔住空間斬
其實leaks真係唔岩
連翻版都唔係,係賣之前已經放出黎

但其實正常人都好難忍手
唯一方法就係日本個邊做野

其實星期三睇定星期一睇對普通觀眾我覺得分別唔大
六眼唯一用處
king gnu spcialz個mv最後個幕致敬宿狗空間斬?
無下限係干涉原子同埋將呢個世界唔存在嘅物質帶到現實, 原子同物質都存在喺空間, 咁咪俾空間斬斬到 不過都係芥見9up屈哂
我覺得最大受害者係手遊同無雙game制作方,仲要未出隻game
其實當次元斬會唔會啱d
佢有得用宿狗當水果忍者咁玩切人可能有出路嘅
芥見好明顯唔明阿基里斯悖論 好心佢唔明一係就唔好用 一係就搵個讀數嘅解釋下
留名等睇搶身體無為轉變之後打返宿轉頭
其實一直係一個鋪排 根本夏油一早已經拎返個身體控制權
兩兄弟有共識 兩人合體先可以打鳩宿
引完全體宿出黎一次收佢皮
十影其實都係兩個Gay佬用黎令宿同20隻手指完全滅亡既方案
時透無一郎
其實係星爆氣流斬
一睇到屌咗出聲🤣
雖然個人都覺得芥見今集專登玩野 make noise 撚下全世界既人 之後應該會復活返老師
但希望佢可以兜得返點解上集明明企係到贏左 今集即刻斷開左兩半 解釋唔返都係唔接受
老師死唔係問題 要有過程 宜家好似skip左一集咁
關於五條悟一生作為的條列

1.故事開幕:

讓伏黑這個二級術師一個人去取特級咒物,並且這種事一點都不上心,伏黑打電話說手指

失蹤了還沒當回事。如果不是五條悟路上買零食耽擱了,虎杖就不會被迫吃手指,宿儺也

就不會在這個時候現世。

2.少年院:

說是當時去出差了,結果就是本該由他這個老師看護的虎杖一行人,被派入必死的任務,

甚至虎杖連咒術界基本常識都不知道就被送了。如果不是關鍵時刻虎杖挺身而出,伏黑和

野薔薇就死在那裡了。但也讓宿儺盯上了伏黑惠,還跟虎杖簽訂了束縛。

3.路遇漏瑚:

明明能秒殺對方卻在戲耍,還放出了領域,讓宿儺知道了自己的情報。並且也因為領域後

的熔斷放跑了漏瑚,間接導致直毘人、七海、真希被漏瑚火燒

4.兩校對戰:

羂索一夥趁機偷手指,五條悟既沒有殺死花御,又讓羂索一夥偷走了所有的手指。

5.懷玉·玉折篇:

對戰甚爾輸,導致天內死去,天元同化失敗開始向咒靈轉變

夏油傑走向黑化並放走夏油傑。

6.咒術零篇:

已黑化的好友發動百鬼夜行屠殺人類,闖入高專取學生乙骨性命,自己認真狀態下還是被

米格爾攔下。最後乙骨用生命為束縛打贏的夏油傑,因自己私情沒有把屍體上交高專被羂

索獲得。

7.涉谷篇:

因為自己沒有處理好夏油的屍體,導致夏油屍體被羂索利用而遭到封印。

後果咒術界毀滅,人類社會崩潰,咒靈出現在大眾面前,死滅迴游開始。

8.決戰前夕:

放跑只有15指的宿儺,理由只是自負想讓對方死在好友的忌日

結果讓羂索多準備一個月,宿儺也補齊了狀態。

9.新宿決戰:

被宿儺斬殺,變成經驗包,讓宿儺學會反轉治熔斷和次元斬,實力再上一層樓。自己死了

還在陰間給對方打補丁,認為對方即使沒有十影自己也不會是宿儺的對手,還遺憾自己沒

有讓宿儺用出全力。

文章來源:https://moptt.tw/p/C_Chat.M.1695284397.A.201

重要真係上下半身咁斬,笑撚死

2.5 先係終極進化
頂而家睇番五條悟能力除左空間之外仲關時間事 廚房佬切到空間都切唔到五條老師wor
搵過啦
解完佢自己都唔明就知啲設定亂鳩咁黎
佢死得型好多, 同起碼有價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞