咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
明明第一次爆領域 滿mp狀態宿狗都切唔穿五條 依家重傷出招空間斬就攔腰咁斬穿
本身解無下限佢真係搵數學家去解
但解完就冇左件事
其實真係唔好咁深究
因為作者個概念其實係op之流
即係 膠防電咁 但冇理到高伏特既電會有埋熱個d
而且都係我話係就係個種
宿下話可以創造太陽月亮都唔需要太奇怪
不過作者自己都話其實佢都唔識係9up
畫到真係多人睇先搵返jump有個數學系出身既人傾實際係點
屌 講起決戰前夕明明可以即刻開打
不過個時假油都在場 佢有話過直接開打會好煩
仲有萬個真球 都係一篤就爆左
呢d野個時都大把人屌
佢淨係用到個悖論個邊
你當宿識計limit tend to 0所以破到55555算
重力同質量佢都未搞得明
新斬擊嚟
你就當係斬開咗五条條腰中間嘅空間
而唔係斬斷五条條腰
真係唔好睇得太認真
個作者都係9up
會唔會下集最後開始響起解放之鼓
呢個反而唔怪作者,其實好多漫畫都係咁,戰犯邊左主角一方既人

但係buff埋人地係癲既
信套嘢有物理學已經on9啦作者講乜你就信,不如信埋jpex 啦
其實真球都係on99 佢有威脅嘅唔係球 而係會對周圍產生無限大壓力 即係魔daddy適應金屬 同適應壓力係兩回事 理論上
呢套野 真係愈整愈多 Bug,呢話過份反智+刻意既反高潮只係壓倒駱駝的最後一根稻草。

本身戰力唔平衡,其實都無可厚非,點都要製造多少少劣勢比主角群先刺激既,但係最新呢話五條個獨白話宿儺未用全力就好離譜,點解寫死五條仲要再buff 對面,之後仲可以點解畫。明明可以講宿儺用晒全力先贏都得既,但就要無啦啦幫宿儺抬轎由S升到去做左SS,又一直強調呢兩條友既對決又講到冇人夠實力插到手。個種荒誕係本來伯仲之間 兩個S級對決有第三者搞屎棍可能就影響到戰局,無啦啦最後呢話變到原來係SS同S既距離,而且佢仲有餘力笑騎騎仿佛反映左在場一堆A級角色參與晒都彌補唔到個距離

明明好撚易畫,學獵人 宿儺做會長個角色,死都要拉埋五條一齊又得,五條贏左,但宿儺 或者 腦花出陰招又得,當初講到宿儺打天使又已經咁Dirty,今次仲要靠惠先55波,根本就係想塑造到宿儺係一個小人 type角色,無啦啦最尾又改個 character development 然後五條明明唔輸得,輸就會屳球產既,又無啦啦寫佢既心態好似唔係好care咁,上天堂個段如果係掛念d學生、相信學生可以幫佢執屎都講得通,點會係釋懷「自己打左個勁既對手所以沒有遺憾」,您既信念唔係由個體強大變到羈絆成長架咩

吹到過晒火就唔講當冇事,無啦啦帶個墜天既概念出黎,打之前明明有時間又唔解畫,天使招式仲要叫雅各布天梯,帶埋西方概念入黎,但係又係得您日本咁撚好打。 明明可以唔講其他國家,但又係加插美國仲拉埋美國總統落水,我係美國總統見到派既軍隊死Q晒+咒術通左天,而家應該射返一百幾十粒核彈剷平日本先 但入面全世界唔係陷入恐慌而係講到好似食緊花生睇烏鴉直播開賭 講得美國軍隊,其實乜乜柒柒神道教陰陽師都係古中國傳入去,講負面情緒、咒力,地獄鬼國、印度、韓國有得同日本鬥啦

本身呢套漫畫有條線幾吸引,就係對保守主義挑戰或者收d賴醒叻唔切既角色皮,尤其係針對d 舊「傳統」、「權威」或者係老屎忽,真希 vs 家族、收真人皮、五條收d 老坑皮, 而宿儺明明就係呢種角色裡面最大既符號,明明有機會可以延續呢條路線以將宿儺呢個基本係冇乜動機、又鐘意懶醒以最強自居但又耍陰招同靠黐既角色寫成小丑後收皮,然後五條被迫退場後就直接終極對決,完成作者想今年結束既願望,而家點撚寫得完呀
控制緊圍繞住5條個空間囉,就算斬擊可以斬空間,理論上都係呢兩個可以影響空間嘅術式抗衡 <-呢樣你講啫 又當定義?
如果適應到壓力嘅
咁物理攻擊冇野打得魔虛入
最後55555比乙骨用愛詛咒 成為新背後靈
所以嗰段理論上應該係宿狗扮型叫摩daddy捅 然後摩daddy未捅到已經壓扁左
由悟空進化做破壞神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞