咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
鹿蛇連秤都打唔贏
以為自己可以反轉術式
係咪準備出死後更強的念?
呢個好似係獵人既setting 黎
“無下限係干涉空間內的原子”
咁其實果啲被干涉嘅空間已經係五條嘅控制範圍
點解扭曲/斬空間喺掂到果下仲斬到落去?
如果真係斬個空間
理論上個表現力係應該好似jojo嘅sticky fingers咁
Cut開左個空間而唔係直接物理上cut開條友
唔應該會腰斬完就爆血死人
係唔應該有任何物理性質嘅傷害
因為呢個只係空間嘅連接cut開左冇痴埋一齊
如果cut果下物理上掂得到五條嘅話
咁已經比不可侵擋左
至於點解會咁 咪又係作者柒囉

宿狗嘅術式公開過㗎
就係斬同一刀秒
開就唔知係啲咩 但係原本就剩係得上面2種
依家就吹到原本嘅術式隨意將對象轉為空間就可以空間斬
就有一堆bug嘞
只要五條嘅無下限將對象轉做時間/空間/世界
就可以玩晒歷代jojo boss嘅替身能力
人地都未出招
一生人用一次既大技
啱阿
鹿sir 一格新設定秒殺宿狗 全劇終
笑死
好似由基咁留返拜山先用
六眼一直都係個joke
印象中有用過嘅時候
1. 笑尻虎杖0術式
2. 高中時期睇穿分身佬
3. 細個發現甚爾企佢後面
4. 睇到假油話佢同真油一樣
好似都冇了
老實 火影寫自來也死都比心機過寫死五條
唔好講釘崎七海個啲
而家咁樣情況齊齊落去團聚啦仲拜山
二打六冇所謂啦
正如我其實都冇咁介意99死得柒
99領域都冇畫啦,加上芥見反社會人格

岸本再垃圾自來也既死都唔應該攞出嚟同555比
尊重下自來也ok?
只睇過一兩集動畫
如果以One Piece為例即係死左邊個重要角色
想感受下死嘅震撼度有幾高
索隆打到鷹眼仆街 鷹眼突然領悟 原來槍係勁過刀 拎槍射死左索隆
算數啦
不嬲套野既設定都亂9咁黎
好早期已經有人講 只係仲叫做好睇先冇咁多人屌
但佢選擇係呢個位食書就有問題
而毫無舖排,同早十幾集劇情完全矛盾+食書就係好撚有問題
用呢d留白空間死兜真係冇意思依家個故擺明去得柒,唔係點會咁多人屌

正如我上一個po講,日下部轉頭話新陰流有一招一生人一次既拔刀居合,然後落場一野秒左宿儺,其實又係合理,因為故事上面冇set死

想吹捧仲可以話當初假油讚日下部係高手條伏筆終於用到,只不過咁樣畫同依家一樣俾人屌老母屌到傻咋嘛

當你漫畫要靠呢d虛無縹緲設定冇講既野等讀者自己腦補合理返個故事情節既時候,預左俾人屌到仆街
唔係話唔比佢空間斬
個問題係:
1.點解求撚其話術式轉對象做空間就轉到
2.空間斬係斬空間 點撚解有物理傷害

等睇星期一日本大炎上
會唔會全部都係55555掌握之中

個時間仲係一切都係第一集係學校55555落咗佢無量空處

全部都係宿狗係度FF
Jump 近年啲編輯把關垃圾就真
唔使星期一,宜家已經炎上啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞