咒術迴戰 (56)永遠懷念孤身漢化巴打 - 荃灣迪布尼

1001 回覆
23 Like 4 Dislike
請宿丑飲橙汁?
offscreen係咩意思
而家故事都唔識寫 畫虎不成反類犬
唔畫出嚟
戰績真係好差
有機會,冇理由冇啦啦畫腦魔去美國
變左冬獅狼
瀨足一晚屎
關於人設我有嘢講唔知巴打有冇睇過我前幾個post幫芥見兜向南向北
如果佢特登畫喺天堂係高專形象就係代表依個人係高專55555,咁佢咁寫其實冇問題,因為高專55555雖然話都係有天上天下 惟我獨尊,自認最強。但首先佢最討厭就係大道理,咩強者一定要保護弱者bullshit!而且佢打甚爾覺醒嗰時講明佢唔在意天內俾甚爾殺死,佢只覺得依刻好暢快,所以高專嘅55555係有可能講出今話嘅嘢,因為當時嘅佢可以話係一個武痴,只係甚爾冇宿儺咁勁俾佢一下秒。但如果高專55555同而家嘅十影空間斬·宿儺打佢保持咁嘅態度絕對唔奇怪

不過佢以腥些嘅樣去講今集依堆嘢就真係會崩曬人設所以假設今集向南(原來嘅自己,高專55555)真係芥見嘅伏筆去用嚟開向北(全新嘅自己,腥些55555)咁佢係冇寫崩嘅,不過大前提係佢真係會咁做
魔虛羅白白犧牲

上半身記得同學
下半身記得學生
勁地獄
明顯食書 芥狗自己當咗無下限之係一個盾
明明本身一路講緊係55555個四周係距離無限
距離係空間既一個量嚟
所以扭曲空間嗰個之會係五條身上拉出無限既空間
拉到咒力冇晒都未拉到破防
就算係55555體內依個空間發動術式入面切返出嚟
但要發動入面切 咒力都經無下限去到嗰度
但宿離係參考魔虛羅 魔虛羅都係劍氣嚟既屌
你話切佢存在個空間都唔得啦
明明空間有個無下限存在 切到過時點都會無限接近
話切就切咩咁都得 咁茈啲假想質量一早湮滅咗你啦
咒力物質直接湮滅仲比你食到兩嘢咩
趁動畫播緊仲唔走鬼咩
2.5有冇得分開一半買
高羽:哈哈哈哈哈
跟住用口水黐返埋
琴晚原畫師都鬧漫畫劇透
MAPPA最大受害者
睇唔到
有冇圖睇下
55555都有話自己冇比全力宿睇 乜撚嘢料
成套嘢之前角色設定幾好
咪冇人挑剔啲劇情漏洞

[閒聊] 評價一下「天花板」五條悟的戰績
https://moptt.tw/p/C_Chat.M.1695284397.A.201

根本九成嘢都係特登寫到五條弱智 為做而做

啲人成日笑死神回合制, 畫冊
但明明的設定講得好好 劇情完全冇漏洞
一護出世之前到出世之後
(藍染研究虛 老豆老母相遇 之後去到滅卻師)
所有嘢都連得埋
紙包唔住火
要屌屌芥見啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞