[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
如果7000 畢直,想問下有咩耳機可以試下

你聽開同偏好咩類型先?

男聲,band , 偏中低音

咁可能圈真係比較啱,t8ie啦
鐵可以試um pro 50,仲有唔理其他人點講,我都會推846

之前第一代見到好多都送番廠,怕

唔介意低頻遮到中頻既話,試846囉,低頻強,人聲厚,高頻亮,密度高
耳夠大試埋jh囉,利申:耳唔夠大

你聽開同偏好咩類型先?

鐵可以試um pro 50,仲有唔理其他人點講,我都會推846

唔介意低頻遮到中頻既話,試846囉,低頻強,人聲厚,高頻亮,密度高

睇下aroma w6
心思思想入Lyra II / Vera / Andromeda,CHing們知唔知邊度入會平啲?(1手)

價錢差好遠
仲要三款都唔同單元,ching 咩玩法

無呀,身痕想買玩具,呢三隻都想試
價錢嘅嘢⋯試完先再諗⋯

Lyra II同vega出面試唔真,大部分已經俾人玩死哂

你聽開同偏好咩類型先?

睇下aroma w6

依隻睇落好難玩喎
用緊Fiio x1 + jupiter
換player好

你聽開同偏好咩類型先?

仙女座/t8ie mk ii

t8ie 重有無以前咁快打柴

男聲,band , 偏中低音都推仙女

講係咁講,但supper moment係男聲band,bullet for my valentine係男聲band,david hodges ,daughtry都係男聲band,咪擺個公廁出黎

仙女男聲弱,
整體感覺薄唔立體
band都麻麻,係for女毒

band 唔係麻麻 係差到似俾人吹大咗 根本唔係人唔人聲 調唔調音嘅問題
心思思想入Lyra II / Vera / Andromeda,CHing們知唔知邊度入會平啲?(1手)

價錢差好遠

價錢嘅嘢⋯試完先再諗⋯

想試下啲正常嘅vega

講係咁講,但supper moment係男聲band,bullet for my valentine係男聲band,david hodges ,daughtry都係男聲band,咪擺個公廁出黎

仙女男聲弱,
整體感覺薄唔立體

band 唔係麻麻 係差到似俾人吹大咗 根本唔係人唔人聲 調唔調音嘅問題

聽band呢,玩混合果啲會唔會好啲

仙女男聲弱,
整體感覺薄唔立體

聽band呢,玩混合果啲會唔會好啲

好似冇直接關係 混合 圈 鐵 都有自己優勢 不能一概而論

借問一聲, 係2手?

2手呀

我搵到行貨新機賣$5000, 水貨x1a $4000, 好難決擇

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

已經想狗衝 唔洗帶多部野已經好方便

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

唔介意想問下 會唔會建議買cmx1

絕對
唔建議

5000 cmx1 行貨喺細鋪, 但最後我都係買左x1a水貨, 試過300r, 但感覺一般, 電話無壞, 唔夾硬換

價錢差好遠

價錢嘅嘢⋯試完先再諗⋯

想試下啲正常嘅vega

vega一出個陣 星際Dxx 隻demo J出血

價錢差好遠

價錢嘅嘢⋯試完先再諗⋯

想試下啲正常嘅vega

vega一出個陣 星際Dxx 隻demo J出血

點為之玩死?
留明學野

百記
仙女8180
用HSBC 有6% + Apple Pay (HSBC) $300奬賞錢
加埋大約有$800獎賞錢回贈
如果6x最紅揀左電器類再多$200左右
求推介
小弟用緊灰雀,除咗dp-s1同xdp-30r有無其他推介。
預3000蚊左右,唔洗一定要行android,想玩平衡,最好係touchscreen
雜食
鍾意聽清晰d既人聲
筆直10-13K左右, 想問下仲有邊隻CM同雙子有得揮?

qdc8cs
雜食
鍾意聽清晰d既人聲

雙子清咩
雜食
鍾意聽清晰d既人聲

qdc8cs

雙子真係好正
https://www.facebook.com/RoysHeadphones/posts/1768608049906788

以加用緊um pro 50 諗住平平地買個player玩下
見到呢部買到580又細細部 有得自調EQ 好似唔錯
各位點睇
近排肥花都幾多846
又冇盒又冇單又賣咁平 鬼鬼地
雜食
鍾意聽清晰d既人聲

雙子清咩

我覺得幾清

利申: 新手+木耳

試埋ve5/ve3
近排肥花都幾多846
又冇盒又冇單又賣咁平 鬼鬼地

好後悔果時放咗對846 偶然會想聽返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞