[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實300r同x1a啲聲係咪差唔遠
點解我聽x1a啲人聲出好多 音場都大啲
300r啲聲好焗 人聲比較後 聽落仲會有啲刺耳

如果冇差別就唔會出兩個model啦

但係估唔到差咁遠
可能同我隻sd2唔夾

價錢差兩成喎
X1A 用既cap比300R好

之前都有諗過方便又平買300r, 好彩都係出去試一試, 個人感覺x1a清晰d, 雖然係貴d, 但最後買左都係買左x1a
Ak70用串流是咪好lag?
突然間又一堆人推咩1551

唔明之前咁大段時間周街都有demo 反而冇人講 搞到我以為隻嘢好冷門
聽 女聲 JPOP ,自己用緊300R+IM03,想轉

試左仙女同334,暫時覺得仙女仲好

仲有冇其他推介
係咁的
小弟用緊fw01 啲聲已經煲到出哂
感覺個鼓有啲太出 bass有啲唔夠
如果聽嘈小小既歌細節會冇左
於是想換條線同買部player
主要想boost細節同bass
player諗緊x5iii同dx90
想問下如果唔考慮耳擴
邊部會好啲 定係有更好選擇
另外關於換線 我真係一無所知
只知銀線推高音 銅線推低音
想問其實係咪全部線都係customized
所以要自己試先知?
定係有啲出名既線材可以參考?
萬分感謝

唔明之前咁大段時間周街都有demo 反而冇人講 搞到我以為隻嘢好冷門

感覺自從av show後就突然多好多人推

我就係之前周街demo試完中伏
但唔係個個都屎忽痕咩都試
咁岩av show就係要周圍試 一試就出事
再望望個價位更出事
新新品牌係冷d 巴打試完再望望個價再答
1501打手
Massdrop UERR 800美金 抵屌嗎?
岩岩係dma落左單整ve8,有排等

我琴日都訂左ve5 起碼11月先有
星期三仲請左半日假搞耳印

睇黎我地隻耳機會係同一批

我四月尾訂,代理話今個星期有

我上網睇好多4月訂嘅都6月尾7月頭到左,點解你咁耐嘅巴打

我上個月訂咗隻ve6xc,DMA同我講個半至二個月到,係咪信唔過 好心急

我上個月訂咗隻ve6xc,DMA同我講個半至二個月到,係咪信唔過 好心急

我隻ve8都差唔多兩個月了 比唔比到你係睇ve個邊 ve個邊d單爆晒咁濟
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

正常銀線好似係高低都推高

感覺自從av show後就突然多好多人推

我就係之前周街demo試完中伏
但唔係個個都屎忽痕咩都試
咁岩av show就係要周圍試 一試就出事
再望望個價位更出事
新新品牌係冷d 巴打試完再望望個價再答
1501打手

等去av show先試一次試晒
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

正常銀線好似係高低都推高

手頭個條twagv3 得高音
低音有啲弱

包唔包shipping

包唔包shipping

好似包 但未計自己寄耳印去
仲要8月29號前要收到耳印

包唔包shipping

Shipping 10蚊

我耳印出左d問題,所以要等多輪
想入返對e2000,請問邊度買平

做咩唔要e3000
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

fiio d 產品多數硬件做得好靚
不過調音好唔掂
感覺就好似一塊靚牛扒俾個廢話煮到全熟咁
浪費咗咁靚嘅硬件

做咩唔要e3000

口味唔同嫁,我都係試聽完兩隻之後揀左2000
星際三樓有間平少少
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

fiio d 產品多數硬件做得好靚
不過調音好唔掂
感覺就好似一塊靚牛扒俾個廢話煮到全熟咁
浪費咗咁靚嘅硬件

X5iii 真係麻麻地,反而av show 試左新既X3 同X7,感覺唔錯
平衡既話,30R同DPS1其實幾好

換線方面,我認為呢啲成品耳機黎講,原線通常係最夾
提升/下降某一部分聲音,都有可能打破原本既聲音平衡
至於你鍾唔鍾意,就要試過先知
唔換返條千幾蚊既線,係好難有整體既提升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞