[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

唔介意想問下 會唔會建議買cmx1

絕對
唔建議

新手純粹想買下點解 如果想玩串流又要方便應該邊部好

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

如果唔玩串流dps1都ok?

X1a lag機都想掉機 (聽聽下會lag, 轉歌轉頁都會)
用cmx1就好似開左加速器咁
自己聽下 有冇分別
冇分別 就係流暢度推薦cmx1
利申 x1a前用家

唔好咁la,以android player x1a 已經最順架la
你ibasso,x5iii 果啲慢起上黎真係用到屌老母

Dx200 android 冇lag
X5 iii就lag
玩過下我朋友部300r都唔覺lag wo

我部x1a仲順過部電話
如果7000 畢直,想問下有咩耳機可以試下

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

X1a lag機都想掉機 (聽聽下會lag, 轉歌轉頁都會)
自己聽下 有冇分別
利申 x1a前用家

唔好咁la,以android player x1a 已經最順架la

X5 iii就lag

我部x1a仲順過部電話

我搵到行貨新機賣$5000, 水貨x1a $4000, 好難決擇

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

已經想狗衝 唔洗帶多部野已經好方便

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

X1A ok. 用緊x1 2.5 真係聽YouTube都正。

其實x1a 個聲係女聲正,比如 heir 10, togo334 都好正。 自己試下,哩度成日推仙女係幾奇怪。 玩圈可以試 ath-e40 ckr100 係台灣好興,配條R'studio 2.5 已好大提升。

仙女要配黑磚

已經想狗衝 唔洗帶多部野已經好方便

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

X1A ok. 用緊x1 2.5 真係聽YouTube都正。

其實x1a 個聲係女聲正,比如 heir 10, togo334 都好正。 自己試下,哩度成日推仙女係幾奇怪。 玩圈可以試 ath-e40 ckr100 係台灣好興,配條R'studio 2.5 已好大提升。

仙女要配黑磚

是常識吧

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

自己聽下 有冇分別
利申 x1a前用家

X5 iii就lag

我部x1a仲順過部電話

有無人會彈app? 有時聽聽下會話停止運作
心思思想入Lyra II / Vera / Andromeda,CHing們知唔知邊度入會平啲?(1手)
最近想係hktvmall買果隻撳價既 ue 900s既耳機
千6蚊算唔算性價比高?

$1600勁貴
金耳好似千二
心思思想入Lyra II / Vera / Andromeda,CHing們知唔知邊度入會平啲?(1手)

價錢差好遠
仲要三款都唔同單元,ching 咩玩法
最近想係hktvmall買果隻撳價既 ue 900s既耳機
千6蚊算唔算性價比高?

$1600勁貴
金耳好似千二

講溜左 佢連隻roll 2 speaker

roll 2 好柒......

價錢差好遠

可能係一次過買哂三對呢 8樓囉

你聽開同偏好咩類型先?

價錢差好遠

無呀,身痕想買玩具,呢三隻都想試
價錢嘅嘢⋯試完先再諗⋯

你聽開同偏好咩類型先?

男聲,band , 偏中低音

你聽開同偏好咩類型先?

仙女座/t8ie mk ii

你聽開同偏好咩類型先?

t8ie 重有無以前咁快打柴

你聽開同偏好咩類型先?

男聲,band , 偏中低音都推仙女

你聽開同偏好咩類型先?

講係咁講,但supper moment係男聲band,bullet for my valentine係男聲band,david hodges ,daughtry都係男聲band,咪擺個公廁出黎

價錢差好遠

可能係一次過買哂三對呢 8樓囉

thx CHing 搵日拎機上去試

你聽開同偏好咩類型先?

講係咁講,但supper moment係男聲band,bullet for my valentine係男聲band,david hodges ,daughtry都係男聲band,咪擺個公廁出黎

仙女男聲弱,
整體感覺薄唔立體
band都麻麻,係for女毒

你聽開同偏好咩類型先?

咁可能圈真係比較啱,t8ie啦
鐵可以試um pro 50,仲有唔理其他人點講,我都會推846
想做第一對cm,諗緊jomo flamenco定aaw w900好,未得閒出去試,想問吓有無咩意見

有無巴打幫幫手

你聽開同偏好咩類型先?

咁可能圈真係比較啱,t8ie啦
鐵可以試um pro 50,仲有唔理其他人點講,我都會推846

之前第一代見到好多都送番廠,怕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞