[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones
Massdrop x AKG K7XX Audiophile Headphones
$199.99抵唔抵玩

owner
各位巴打好 我係耳機新手 岩岩入左rha t20 琴晚玩左陣上網先發現原來新耳機唔可以聽得太大聲 同埋聽搖滾 電子個d
我琴晚同我自己聽開既音量(70%)左右聽左幾個鐘k pop rock 同歐美pop (e.g. chainsmokers, jb)個堆歌 (期間有用過電腦聽)
我想問會唔會好傷個耳機 第一次買咁貴既耳機有d擔心
唔該各位巴打

我諗你擔心耳仔多過耳機好啲

t20係容易推既,至於手機70% 未至於會推壞
你用amp high gain 70%就話姐

但你對耳仔,仲要幾個鐘聽呢啲咁嘈既野

宜家開始較細聲啲,特別出街,聽唔清楚就算la,唔好出街越嘈你就跟住越大聲

多謝巴打們善意提醒 我會注意下架啦
係咪姐係聽開呢個音量都算傷耳?

同埋琴日都有用電腦聽左陣, 2小時左右 (普通dell desktop)
應該無事架何
唔該哂三位巴打先

其實如果播到會傷耳機 我諗你隻耳會傷左先
唔識就跟據你平時聽歌習慣慢慢煲就得

好 唔該哂兩位

我用k701插iphone 都係用你呢個音量##lme

4k左右budget 聽開人聲 有乜好推介
4k左右budget 聽開人聲 有乜好推介

Sd2
rosenkranz啲彩虹線
不過條線啲配色好淘寶feel
rosenkranz啲彩虹線
不過條線啲配色好淘寶feel

試左?
今日入左仙女,唔洗再用um pro 30
隻um pro 30 可以放到幾錢?

有1.9k 已經偷笑
肥花4k cmx1 抵屌?

借問一聲, 係2手?

2手呀

我搵到行貨新機賣$5000, 水貨x1a $4000, 好難決擇

5k 邊到有

有1.9k 已經偷笑

仙女

借問一聲, 係2手?

2手呀

我搵到行貨新機賣$5000, 水貨x1a $4000, 好難決擇

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43
想買bragi the headphone
想問問各位邊到買平/抵d ?

借問一聲, 係2手?

2手呀

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

已經想狗衝 唔洗帶多部野已經好方便

借問一聲, 係2手?

2手呀

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

借問一聲, 係2手?

2手呀

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

唔介意想問下 會唔會建議買cmx1

借問一聲, 係2手?

2手呀

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

新手純粹想買下點解 如果想玩串流又要方便應該邊部好

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

如果唔玩串流dps1都ok?

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

X1a lag機都想掉機 (聽聽下會lag, 轉歌轉頁都會)
用cmx1就好似開左加速器咁
自己聽下 有冇分別
冇分別 就係流暢度推薦cmx1
利申 x1a前用家

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

X1a lag機都想掉機 (聽聽下會lag, 轉歌轉頁都會)
自己聽下 有冇分別
利申 x1a前用家

唔好咁la,以android player x1a 已經最順架la
你ibasso,x5iii 果啲慢起上黎真係用到屌老母

絕對
唔建議

玩串流手機算啦
唔好嘥錢

自己聽下 有冇分別
利申 x1a前用家

唔好咁la,以android player x1a 已經最順架la
你ibasso,x5iii 果啲慢起上黎真係用到屌老母

Dx200 android 冇lag
X5 iii就lag
玩過下我朋友部300r都唔覺lag wo

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

X1A ok. 用緊x1 2.5 真係聽YouTube都正。

其實x1a 個聲係女聲正,比如 heir 10, togo334 都好正。 自己試下,哩度成日推仙女係幾奇怪。 玩圈可以試 ath-e40 ckr100 係台灣好興,配條R'studio 2.5 已好大提升。

5k 邊到有

5k已經貴啦
印象中X聲做過43

原來講緊CMX1
水貨X1A邊洗4000

絕對
唔建議

X1A ok. 用緊x1 2.5 真係聽YouTube都正。

其實x1a 個聲係女聲正,比如 heir 10, togo334 都好正。 自己試下,哩度成日推仙女係幾奇怪。 玩圈可以試 ath-e40 ckr100 係台灣好興,配條R'studio 2.5 已好大提升。

串流泥講,第一應該係tidal 。玩45/mth 已超正。 港台歌其實都多,我成17個playlists, 30首/個。平過買CD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞