[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係咁的
小弟用緊fw01 啲聲已經煲到出哂
感覺個鼓有啲太出 bass有啲唔夠
如果聽嘈小小既歌細節會冇左
於是想換條線同買部player
主要想boost細節同bass
player諗緊x5iii同dx90
想問下如果唔考慮耳擴
邊部會好啲 定係有更好選擇
另外關於換線 我真係一無所知
只知銀線推高音 銅線推低音
想問其實係咪全部線都係customized
所以要自己試先知?
定係有啲出名既線材可以參考?
萬分感謝

fiio d 產品多數硬件做得好靚
不過調音好唔掂
感覺就好似一塊靚牛扒俾個廢話煮到全熟咁
浪費咗咁靚嘅硬件

右店部x7ii好似打左柴
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

不過調音好唔掂
浪費咗咁靚嘅硬件

X5iii 真係麻麻地,反而av show 試左新既X3 同X7,感覺唔錯
平衡既話,30R同DPS1其實幾好

換線方面,我認為呢啲成品耳機黎講,原線通常係最夾
提升/下降某一部分聲音,都有可能打破原本既聲音平衡
至於你鍾唔鍾意,就要試過先知
唔換返條千幾蚊既線,係好難有整體既提升

部x7ii av show果日去試好聽過上代,介面用落都ok
係咁的
想問下如果唔考慮耳擴
所以要自己試先知?
萬分感謝

不過調音好唔掂
浪費咗咁靚嘅硬件

我覺得初代x3 幾好聽
Massdrop UERR 800美金 抵屌嗎?

包唔包shipping

Shipping 10蚊

800usd 平呀
Massdrop UERR 800美金 抵屌嗎?

包唔包shipping

Shipping 10蚊

800usd 平呀

但睇spec好似好難推woo

今日去試下先
新手上路
UM1 2017同舊版UM1有咩唔同?
直插垃圾iphone
岩岩係dma落左單整ve8,有排等

我琴日都訂左ve5 起碼11月先有
星期三仲請左半日假搞耳印

我都係聽日下晝去整耳印

睇黎我地隻耳機會係同一批

我四月尾訂,代理話今個星期有

我上網睇好多4月訂嘅都6月尾7月頭到左,點解你咁耐嘅巴打

我耳印出左d問題,所以要等多輪

咁慘
iphone聽kkbox係咪唔使用咁貴既耳機

係屋企就玩緊bose mini2 想出街都聽到靚聲

睇完第一頁個推介list都唔知點揀

睇怕都要去實地聽下試真啲

有冇話邊間多啲款試

Thx
想問下咁多位巴打, 是咪除左SONY自家既wireless mmcx cable, 其他牌子既都連唔到PS4??
iphone聽kkbox係咪唔使用咁貴既耳機

係屋企就玩緊bose mini2 想出街都聽到靚聲

睇完第一頁個推介list都唔知點揀

睇怕都要去實地聽下試真啲

有冇話邊間多啲款試

Thx

都會有分別,不過唔係咁大咁
睇你閒錢多唔多囉
dma, jaben, let's go, right shop, mingo之類都得吧

我都係聽日下晝去整耳印

我都係聽日下晝去整耳印

巴打約左幾點,睇下有冇得相認
突然間又一堆人推咩1551

唔明之前咁大段時間周街都有demo 反而冇人講 搞到我以為隻嘢好冷門

我剩係覺得好重味精好似聽以前好露骨嗰啲 sony 嘢咁

唔明之前咁大段時間周街都有demo 反而冇人講 搞到我以為隻嘢好冷門

係未無換到線先咁
想問下咁多位巴打, 是咪除左SONY自家既wireless mmcx cable, 其他牌子既都連唔到PS4??

唔係要買濕鳩官藍牙耳機用佢送嘅濕鳩藍牙usb接收器接駁藍牙device咩?

唔係要買濕鳩官藍牙耳機用佢送嘅濕鳩藍牙usb接收器接駁藍牙device咩?

同埋好似第三方藍牙usb接收器 搞少少嘢就用到

係未無換到線先咁

換條銅銀混編
原本冇興趣買Mojo,依家出左部新Module 叫Poly,可以插SD卡又用得電話控制,轉歌唔洗成日攞部野部出黎好吸引
不過加埋都要成皮

個濕鳩官藍芽耳筒帶到耳仔痛,買完用左一次之後都冇用過
原本冇興趣買Mojo,依家出左部新Module 叫Poly,可以插SD卡又用得電話控制,轉歌唔洗成日攞部野部出黎好吸引
不過加埋都要成皮

哇 音響界又有新產品類型 用呢個module你就可以獲得冇轉盤但有容量嘅dac amp便攜一體機 同埋冇可以使用零容量嘅移動設備作為轉盤

呢個玩法再搭配以前嘅玩法 可以出幾多個種一體機組合嘅產品?
不過加埋都要成皮

哇 音響界又有新產品類型 用呢個module你就可以獲得冇轉盤但有容量嘅dac amp便攜一體機 同埋冇容量或可以使用零容量嘅移動設備作為轉盤

不過加埋都要成皮

哇 音響界又有新產品類型 用呢個module你就可以獲得冇轉盤但有容量嘅dac amp便攜一體機 同埋冇容量或可以使用零容量嘅移動設備作為轉盤

不如賣夠2.2億,學尼馬個價
不過加埋都要成皮

不如賣夠2.2億,學尼馬個價

有冇聽過咩叫AK connect
吸引....有冇諗過係叫多餘
直接換部dap仲好啦 係要特登帶多兩舊野 仲要個價已經可以玩到更加多好野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞