[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
T8000+SR009可以搞到咁蒼白

應該話真不愧係香港ECT?

但sr009 真係好撚正
聽過咁多隻耳機最好聽果隻

好聽就緊,價錢係近7萬
009賣左八年,都係唔過萬隻

T8k作為官配擴,可圈可點

就算而家去買MrSpeakers隻靜電(我當佢有)配成套iFi Pro iCAN+Pro iESL都分分鐘坐底六萬......
靜電真係本大利少嘅玩意嚟

我係唔鐘意佢搞到T8000好似用727咁
冇左上次試暖得黎好通透順滑既感覺
新出個隻北極星D聲
再望一望個價46xx
又多隻垃圾
銀雀邊度試?賣緊幾錢?

好聽就緊,價錢係近7萬

就算而家去買MrSpeakers隻靜電(我當佢有)配成套iFi Pro iCAN+Pro iESL都分分鐘坐底六萬......

果隻你預3000up,同埋都唔知win 唔win 到009,今次都仲未有得試

靜電好搵既話,stax就唔會咁窮,比大陸佬收購
銀雀邊度試?賣緊幾錢?

J16 位置
賣18500,樓上有巴打話鐘意
但佢一定未試過64隻u18 d優點全部都講緊隻18
隻銀雀 d聲平既 就好似你配音棒讀咁.....
全體fd+路人一致劣評
Btw 巴打記住試試
全場唯一一隻我嬲到忍唔住要屌的耳機

你係邊度試?009同「暖」無咩關係

T8k只係727高級版,但ECT 賣四萬八真係買唔落手
今日買左黑磚
正式加入黑磚仙女公廁組合
有乜4.4升級線、黑磚機套推介
1551唔同金屬音食有冇唔同

有,銅好L聲,呢個price...流行玩晒,仲好過我隻 noble k10(人聲,仲要平我k10 4倍)同wm1a好match
今日買隻encore前試左隻白色仙女 聲係清/高頻算去得盡,但分析力/音場定位始終差encore一級
銀雀邊度試?賣緊幾錢?

J16 位置
全體fd+路人一致劣評
Btw 巴打記住試試

唉見到個定價我唔玩耳牛好

你係邊度試?009同「暖」無咩關係

T8k只係727高級版,但ECT 賣四萬八真係買唔落手

Headphone Fes春祭
T8000首發時既STAX檔口
前端係SA11S3 or DA-06/D-08u
我聽個Set係Luxman前端

當時既009係絕對有返D舊STAX既味道既

好聽就緊,價錢係近7萬

靜電咪係耳機界既轉子引擎囉
銀雀邊度試?賣緊幾錢?

J16 位置
全體fd+路人一致劣評
Btw 巴打記住試試

唉見到個定價我唔玩耳牛好

買耳牛還好,買其他器材燒更多錢
隻lyra II 原裝耳機盒 唔見左 有冇得買返

1551唔同金屬音食有冇唔同

有,銅好L聲,呢個price...流行玩晒,仲好過我隻 noble k10(人聲,仲要平我k10 4倍)同wm1a好match

最平幾錢入手?
街鋪會唔會平d?
啱啱去完,有興趣試嘅野唔太多。
Oriolus 銀鸝同自家銅版dp100幾好聽,唔強調質素但幾落好適服。
漢聲就有條venom加多個3.5頭做接地,理論上消噪更好,背景更靜,價錢都嚇死人,要1皮。
Final 既金壺轉左2.5同lab ii之後把聲變番'大眾聲',空氣感依舊強大,比lab 2 好聽,但始終太嘈,好難試得真。
Dita dream 質素高,比起上一代truth answer 冇咁硬(聲同線都係),感覺上同Hifiman re2000差唔多,但我鐘意re2000多d。
原本想試fxa11,但太多人排住玩,唔想等

Headphone只係完左adx5000同beyer既dt1990pro,聲adx5000冇咩特別驚喜,但又輕又適服,DT1990pro就幾啱我心水。

Dita dream 有冇價錢?

138xx

當我冇問過啦

遲d現金可能平兩千

呢個牌子遲買平幾千

遲買平一半
鳩衝左kaiser encore

有特價咩
想入katana 好耐

$148XX 佢話係最後一隻
見隔離個阿叔買左katana

禁咪冇平lol姐係

但真係兩隻都太靚聲,尋日我都忍唔住想屌左佢

不過我想做cm,問佢點做,一打開本嘢,17xxx 嚇到j都縮
都係等black 星期五算

我信唔過美國佬啲CM造工 見有人做UE/JH都要返去refit
利申:造過一隻CM Fitear air,日本仔造工我有信心啲

但係你造耳模係香港喎
去日本整justear點睇,耳模都係佢同你整
新入門無知一問
有無巴打真係試過用iphone直推ie80?感覺如何?
如果唔夠推既話應該買邊款amp
隻HS1551真係好撚正

尋日avshow 都試過 幾正
仲有隻黃黃綠綠色 反而覺得麻麻
不過可能隻色柒 心理影響

黃黃地果隻新品,造出黎果種包圍感好假
藍色果款不錯,係聲薄左d。

我鍾意紅色多d

巴打今日多唔多人
聽日可能陪fd去多次

綠色係1503 尖聲 有啲假
1551cu 先係最正
新入門無知一問
有無巴打真係試過用iphone直推ie80?感覺如何?
如果唔夠推既話應該買邊款amp

用iPhone用唔到amp因為冇lineout
有冇人知fiio x7k 個lineout 輸出係幾多vrms?
召喚e3000嘅各位打手 打算入兩隻 邊度買平?

我鍾意紅色多d

巴打今日多唔多人
聽日可能陪fd去多次

1551cu 先係最正

同t8ie比如何?

我鍾意紅色多d

巴打今日多唔多人
聽日可能陪fd去多次

1551cu 先係最正

同t8ie比如何?

1551仲要好撚型
紅色搭金色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞