[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

ssp 肥仔$420

肥仔即係?

肥仔開倉,唔洗去深水埗

手機推到底會點

有冇巴打講下

即係要去邊度搵肥仔啊

麥記後巷果度(應該係除非唔係)

試下搵

肥仔冇貨
T8000+SR009可以搞到咁蒼白

應該話真不愧係香港ECT?

但sr009 真係好撚正
聽過咁多隻耳機最好聽果隻

我係唔鐘意佢搞到T8000好似用727咁
冇左上次試暖得黎好通透順滑既感覺

你係邊度試?009同「暖」無咩關係

T8k只係727高級版,但ECT 賣四萬八真係買唔落手

Headphone Fes春祭
T8000首發時既STAX檔口
前端係SA11S3 or DA-06/D-08u
我聽個Set係Luxman前端

當時既009係絕對有返D舊STAX既味道既

會唔會前端既影響先會暖 009同t8k都係中性向,所以搞到蒼白唔難

有無試埋BHSE黎對比下

你認真?
話左DA-06喎 你覺得呢十年內Luxman既風格係會好隨便笪暖晒聲底?

係暖且通透順滑 你靠前端去染係唔會做得足
要知佢掛既係T series既名義而唔係SRM-727iii
係要AV Show既聲用727ii未得囉 根本唔洗用T系
你講得啱呀 ECT而家咁Set法係唔會買得落手

而家要搵到個種氣質的話...最簡單大概係搵Set SRS-002換啱AA電
不過咁做同用Pico Slim搵GS-X既感覺差唔多

BHSE東京同場係有部 不過同部GS-X一樣係Mr Speakers私伙野唔會有009
插佢隻靜電Prototype一個字削
反而旁邊既GS-X插Aeon就真係有HeadAmp味既好聽
召喚e3000嘅各位打手 打算入兩隻 邊度買平?

本身都幾舊水 想平幾多?

ssp 肥仔$420

肥仔即係?

肥仔開倉,唔洗去深水埗

手機推到底會點

有冇巴打講下

Final 應該插咩都唔會西聲架wor
Encore真係幾好,人聲特別係尾音感染力好強,成隻野好平均好有音樂感
召喚e3000嘅各位打手 打算入兩隻 邊度買平?

本身都幾舊水 想平幾多?

ssp 肥仔$420

肥仔即係?

肥仔開倉,唔洗去深水埗

手機推到底會點

有冇巴打講下

Final 應該插咩都唔會西聲架wor

如果打晒一船人邏輯成立 咁campfire audio咪食得屎
UE900s而家DMA做緊$1180係咪入手好時機?
玩開動圈有ie800同ie80,仲有隻訂做既6鐵彷ve6
想入隻ue900s用來聽背景聲好複雜同埋好多樂器既ACG,係咪適合?因為聽講900 mon味重,高分析力,所以啱聽D快加複雜既音樂

用MA8推開圈會唔會過推?
想入隻ue900s用來聽背景聲好複雜同埋好多樂器既ACG,係咪適合?因為聽講900 mon味重,高分析力,所以啱聽D快加複雜既音樂

試過用兩隻動圈聽ACG 真係唔太夾,出唔到樂器細節
新入門無知一問
有無巴打真係試過用iphone直推ie80?感覺如何?
如果唔夠推既話應該買邊款amp

用iPhone用唔到amp因為冇lineout

咁iphone係未直推唔到ie80

ACG 令到樂器好朦
新入門無知一問
有無巴打真係試過用iphone直推ie80?感覺如何?
如果唔夠推既話應該買邊款amp

用iPhone用唔到amp因為冇lineout

咁iphone係未直推唔到ie80

推到啊 你覺得聲足夠就得啦 如果覺得唔夠咪好似啲師兄咁改xlr頭插檯機聽囉 每個人接受程度唔同

ACG 令到樂器好朦

900s 同900 俾啲鍾意聽band 聽metal嘅師兄話唔得喎 如果冇改後版本俾你聽下根本就係賭博 再講呢隻嘢咁唔值錢 收二手改唔係好啲咩

fianl 整隻咁好嘅玩具 我都破戒用返炸彈俾足面佢推足100% 開聲已經唔錯 同會場demo差距冇乜 已經對新社長改觀 產品線越發展越好 平板牛亦不俗 期望產品線完全之後可以驅走pandora轉去sonorous之後嘅不掂感覺
舊社長 你可以安息了
想請教下巴打
我想整ve5 cm
應該去邊間冇咁伏
D_a好似會等好耐

fianl 整隻咁好嘅玩具 我都破戒用返炸彈俾足面佢推足100% 開聲已經唔錯 同會場demo差距冇乜 已經對新社長改觀 產品線越發展越好 平板牛亦不俗 期望產品線完全之後可以驅走pandora轉去sonorous之後嘅不掂感覺
舊社長 你可以安息了

ps: 買咗兩隻 煲住一隻先 個幾兩個禮拜之後ab test下 睇下呢隻嘢變化如何 玄學驗證
Encore真係幾好,人聲特別係尾音感染力好強,成隻野好平均好有音樂感

呢個價錢好似唔多人用Encore
利申:用緊不過小用
聽左300r半年,開始發覺原來串流音質真係好雞肋下,個底燥勁到
想請教下巴打
我想整ve5 cm
應該去邊間冇咁伏
D_a好似會等好耐

D記3個月
想請教下巴打
我想整ve5 cm
應該去邊間冇咁伏
D_a好似會等好耐

D記3個月

唔係呀
有冇邊間會快啲
大家點睇ig shop嘅仿制ve5?
朋友聽過話3000樓下冇對手($2700)
有啲猶疑
想請教下巴打
我想整ve5 cm
應該去邊間冇咁伏
D_a好似會等好耐

D記3個月

除左D記仲有得揀咩
畢直大概千幾蚊
主要聽 acoustic 著重樂器同人聲方面多d
之前用過 monster miles davis tribute , 都幾滿意 但整過兩次都壞哂
想問下有無推介
想問下而家出beats solo3 wireless係邊到出最抵
感激

ACG 令到樂器好朦

900s 同900 俾啲鍾意聽band 聽metal嘅師兄話唔得喎 如果冇改後版本俾你聽下根本就係賭博 再講呢隻嘢咁唔值錢 收二手改唔係好啲咩

有諗過收二手 但我見到D人放$800-900,加兩舊就有隻全新 所以見到而家個價索性買新

我係唔係盲左
明明係買鋁版
但點睇都係銅版
全新啱啱先拆盒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞