[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
campfire又出新野
polaris
https://www.head-fi.org/threads/campfire-audio-polaris-new-ca-iem.857262/

唔知真定假

冇睇fb?avshow發佈嘛 又一隻

短時間出咁多
Campfire淨係比較鍾意天琴

依隻公廁

隻公廁係幾靚

睇佢出曬全部色之後點算
campfire又出新野
polaris
https://www.head-fi.org/threads/campfire-audio-polaris-new-ca-iem.857262/

唔知真定假

短時間出咁多

依隻公廁

隻公廁係幾靚

睇佢出曬全部色之後點算

出透明

短時間出咁多

依隻公廁

隻公廁係幾靚

睇佢出曬全部色之後點算

出透明

大把色俾佢出喎
設計得靚唔靚又第樣啦
耳膠spin fit好定acoustune 好?
最近由W4R upgrade上 S-EM9
W4R 用開spin fit S-EM9 用 acoustune AET08
W4R就for電腦用 我發覺spin fit好似長身D咁 好似戴得入D好D咁
但因為W4R同S-EM9一隻幼管一隻粗管 冇得交換試
唔知係耳膠問題定本身EP問題
各位巴打點睇?

短時間出咁多

依隻公廁

隻公廁係幾靚

睇佢出曬全部色之後點算

出透明

大把色俾佢出喎
設計得靚唔靚又第樣啦

名用晒先定色用晒先

你睇下改果支針係咪幼過原裝線

http://imgur.com/QmUDQpT
好似真係幼啲
http://imgur.com/TYOF9pE
另外巴打幫眼睇睇我個單元插針位有冇問題

唔識post圖

嗰條係裂痕黎?

好朦睇唔真
但uecm係0.78
不過我估你講插座果兩個洞
唔係裂痕黎 係for有時d針差小小 走盞位黎
Ue同qdc個座係有小小分別
Ue係多條坑 ,所以ue既線係插唔到qdc
但qdc既線就插到ue
不過你講既情況應該係你改線果間既頭唔fit
我自己有整開線,都買過d唔fit
質素參差,但奈何uecm冇靚頭出

明白,唔該巴打 今次換線真係當買個教訓,唔可以睇岩就買,要試到fit一fit先好拍板

你拎去改頭間野問佢點搞先
你係邊度改?

拎左返去佢幫我加粗返條針
依家冇問題了

http://imgur.com/QmUDQpT
好似真係幼啲
http://imgur.com/TYOF9pE
另外巴打幫眼睇睇我個單元插針位有冇問題

唔識post圖

嗰條係裂痕黎?

好朦睇唔真
但uecm係0.78
不過我估你講插座果兩個洞
唔係裂痕黎 係for有時d針差小小 走盞位黎
Ue同qdc個座係有小小分別
Ue係多條坑 ,所以ue既線係插唔到qdc
但qdc既線就插到ue
不過你講既情況應該係你改線果間既頭唔fit
我自己有整開線,都買過d唔fit
質素參差,但奈何uecm冇靚頭出

明白,唔該巴打 今次換線真係當買個教訓,唔可以睇岩就買,要試到fit一fit先好拍板

你拎去改頭間野問佢點搞先
你係邊度改?

拎左返去佢幫我加粗返條針
依家冇問題了

點加粗
換過支針?
各位巴打好 我係耳機新手 岩岩入左rha t20 琴晚玩左陣上網先發現原來新耳機唔可以聽得太大聲 同埋聽搖滾 電子個d
我琴晚同我自己聽開既音量(70%)左右聽左幾個鐘k pop rock 同歐美pop (e.g. chainsmokers, jb)個堆歌 (期間有用過電腦聽)
我想問會唔會好傷個耳機 第一次買咁貴既耳機有d擔心
唔該各位巴打

我諗你擔心耳仔多過耳機好啲
各位巴打好 我係耳機新手 岩岩入左rha t20 琴晚玩左陣上網先發現原來新耳機唔可以聽得太大聲 同埋聽搖滾 電子個d
我琴晚同我自己聽開既音量(70%)左右聽左幾個鐘k pop rock 同歐美pop (e.g. chainsmokers, jb)個堆歌 (期間有用過電腦聽)
唔該各位巴打

去到傷耳機既程度 我諗你隻耳仔都係咁先
唔該各位巴打

t20係容易推既,至於手機70% 未至於會推壞
你用amp high gain 70%就話姐

但你對耳仔,仲要幾個鐘聽呢啲咁嘈既野

宜家開始較細聲啲,特別出街,聽唔清楚就算la,唔好出街越嘈你就跟住越大聲
想做隻fitear Monet 17
想問吓巴打們呢隻係咪得dma同亦軒有做
同埋以上兩間做耳模 有冇話邊間比較好?

最後...做fitear係咪預左要等兩個月

仲有熊仔 6星期左右
我用300r+sd2聽落好平淡
用緊3.5mm線 換2.5mm會唔會好好多
不過去試仙女+300r覺得幾正

平淡係正常架喎
要濃味要換player
唔該各位巴打

宜家開始較細聲啲,特別出街,聽唔清楚就算la,唔好出街越嘈你就跟住越大聲

多謝巴打們善意提醒 我會注意下架啦
係咪姐係聽開呢個音量都算傷耳?

同埋琴日都有用電腦聽左陣, 2小時左右 (普通dell desktop)
應該無事架何
唔該哂三位巴打先

其實如果播到會傷耳機 我諗你隻耳會傷左先
唔識就跟據你平時聽歌習慣慢慢煲就得
唔該各位巴打

同埋琴日都有用電腦聽左陣, 2小時左右 (普通dell desktop)
應該無事架何
唔該哂三位巴打先

唔止音量,連續聽得耐都傷耳

平淡係正常架喎
要濃味要換player

不過之前試x1a都無咁平淡
應該比多1000買x1a

平淡係正常架喎
要濃味要換player

不過之前試x1a都無咁平淡
應該比多1000買x1a

300R平衡好似有啲音染
我用IM03覺得係咁
有無巴打聽過1MORE E1010
想做第一對cm,諗緊jomo flamenco定aaw w900好,未得閒出去試,想問吓有無咩意見

一間上聽力中心做, 一間即場做, 反正fitear 對耳模要求高, 唔啱要求就要重做, 個人覺得兩間應該冇咩分別

我對 air 就等左個半月, 好 fit, 值得等啦
唔該各位巴打

應該無事架何
唔該哂三位巴打先

好 唔該哂兩位

我用k701插iphone 都係用你呢個音量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞