[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
出現了 代理話對ve5拎得
趕得切後日出show

前幾日係dma落完單整完cm,今日返去改板面,改完條數平左8舊,但冇得退,要係佢地度買野,但8舊水都唔知買咩好

不如約幾個巴打去買啲耳膠嗰啲配件 俾返cash你 好過憨居居為咗洗盡800買啲兩頭唔到岸又唔等洗嘅嘢

用果八舊水買野果時係咪會計建議零售價
建議同現金價差距大過八舊水

冇問呀

拿拿聲問
不過你已經比左錢
D記會當你狗咁撚

可以現金價

點解會無得退

因為佢已經收左錢,正常都唔會嘔返出黎
前幾日係dma落完單整完cm,今日返去改板面,改完條數平左8舊,但冇得退,要係佢地度買野,但8舊水都唔知買咩好

不如約幾個巴打去買啲耳膠嗰啲配件 俾返cash你 好過憨居居為咗洗盡800買啲兩頭唔到岸又唔等洗嘅嘢

用果八舊水買野果時係咪會計建議零售價
建議同現金價差距大過八舊水

冇問呀

拿拿聲問
不過你已經比左錢
D記會當你狗咁撚

可以現金價

點解會無得退

因為佢已經收左錢,正常都唔會嘔返出黎

吵到佢嘔返夠錢出嚟
新手想問下畢值1500有咩入耳推薦? 會直插電話,平時有聽歐美、普通話同廣東歌,重要都係pop為主。有冇邊幾隻可以推介比小弟去試聽下? THX!
新手想問下畢值1500有咩入耳推薦? 會直插電話,平時有聽歐美、普通話同廣東歌,重要都係pop為主。有冇邊幾隻可以推介比小弟去試聽下? THX!

RHA T10
ATH LS70
AK野係咪例牌會減價,好想出SP1000,唔知要等到幾時

出sp2000佢咪減囉

有排等
Ak380出左2年先出sp1000

有冇SP1000平版 好似320咁

出sp2000佢咪減囉

有排等

平版應該冇得硬解dsd?
有冇人覺得k10好聽過encore

我,鋁版,encore根本就少提升,真加價,當時隻9單list price仲貴過K10(10單),所以就改少少,將10單個價加返上去....

我覺得katana 好聽過k10 同k10 encore

katana 個feel,真係好正

出sp2000佢咪減囉

有排等

硬解dsd有何難,宜家新啲既dac晶片幾乎得既多過唔得既
2017賣到呢個價,咁都冇就真係趕客la

毒撚無人理

筆直15K

筆直15k洗撚用公廁咩
Ve5

試完心思思想整返對

其實encore把人聲都好好......雖然冇話特別女毒

encore

但15k買encore我不如真係比多少少上flamenco

flamenco不了

Encore dma有冇得試
有冇人知香港邊到有得買opus#1 metal premium 個版本
有冇人知香港邊到有得買opus#1 metal premium 個版本

問吓金聲Kim仲有冇

RHA T10
ATH LS70

好,聽日睇睇,thx
放1部30r
1500 有意留tg
放1部30r
1500 有意留tg

有意
https://t.me/kenneth11

出sp2000佢咪減囉

有排等

連七字頭既kann都做到
係睇ak肯唔肯做既啫
見好多人話 rm 好過 rr
不過可惜遲入坑整唔到cm

比我搞到隻demo返黎 原來rm真係正rr好多

我鐘意舊款18pro多D
不過用緊7pro

筆直15k洗撚用公廁咩
Ve5

試完心思思想整返對

encore

flamenco不了

好似冇

出sp2000佢咪減囉

有排等

連七字頭既kann都做到
係睇ak肯唔肯做既啫

你岩
見好多人話 rm 好過 rr
不過可惜遲入坑整唔到cm

比我搞到隻demo返黎 原來rm真係正rr好多

我鐘意舊款18pro多D
不過用緊7pro

巴打隻藍色好靚
想問下
用player 播MOOV/spotify 同係電話播 差得遠唔遠 ?

因為我見個D player 都成2,3千蚊

想問下
用player 播MOOV/spotify 同係電話播 差得遠唔遠 ?

因為我見個D player 都成2,3千蚊

用緊咩耳機?

試完心思思想整返對

encore

flamenco不了

好似冇

邊道有得試

不過搵日試埋隻335先

終於有人講
除左結他聲好少少之外 我真係聽唔出佢有咩咁特別

guitar聲好?我覺得佢樂器喺同價位極度欠缺競爭力

我意思係佢整體都咁一般嘅情況下 只有結他聲係正常少少

所以就拿拿聲出11?

佢上一隻flagship好多人吹奏

同隻仙女座一樣無啦啦一班人出黎吹奏

仙女係易入口架woo
好多平時唔聽開既人係會鍾意,調音夠大眾

但fxa9呢
我諗唔到有咩理由要比10k買佢

低音表現超強,又唔至於掩蓋左中頻。
但我同樣唔會用1萬買。
不過百貨應百客,實有人鐘意。

我覺得係偏重bass耳機入面,fxa9 人聲表現算係好唔錯
不過我都覺得定價有啲太貴

對我來講bass太重了,雖然唔會掩蓋人聲。

我明,不過純講佢表現我覺得絕對唔差,始終會有basshead嘛,俾多啲唔同(同埋好嘅)選擇人都係好事黎

問吓金聲Kim仲有冇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞