[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
dcfever買二手shure有D驚買到假野
有冇邊度穩陣D

btw 425定535聽流行好D

呢個價位有大把選擇
唔好買shure

有咩牌子推薦
我淨係識Bose, Shure, ATH, Fender

你而家可以揀啦

銀雀 垃圾 18500個價 500蚊的享受

唔啱你口味姐,點會係垃圾,我自已就幾鐘意。
聽完e2000 真係幾正
咁又冇左400

試埋aroma 有幾對新耳機
12單,2圈6鐵
八月中先開賣
有冇人試過隻Polaris ?
啱啱去完,有興趣試嘅野唔太多。
Oriolus 銀鸝同自家銅版dp100幾好聽,唔強調質素但幾落好適服。
漢聲就有條venom加多個3.5頭做接地,理論上消噪更好,背景更靜,價錢都嚇死人,要1皮。
Final 既金壺轉左2.5同lab ii之後把聲變番'大眾聲',空氣感依舊強大,比lab 2 好聽,但始終太嘈,好難試得真。
Dita dream 質素高,比起上一代truth answer 冇咁硬(聲同線都係),感覺上同Hifiman re2000差唔多,但我鐘意re2000多d。
原本想試fxa11,但太多人排住玩,唔想等

Headphone只係完左adx5000同beyer既dt1990pro,聲adx5000冇咩特別驚喜,但又輕又適服,DT1990pro就幾啱我心水。

隻5000仲話賣2000刀 死忠未會比

12單,2圈6鐵
八月中先開賣

12單係ok呀

銀雀 萬八蚊 完全冇動態 聽d歌把聲係平既
可能你想要係平啦

12單,2圈6鐵
八月中先開賣

12單係ok呀

可能你想要係平啦

我覺得萬8係貴,把聲係平即係?冇包圍感?
個人認為包圍感已經唔錯,唔係334果種好刻意造出黎嘅感覺。3頻平均,所有野恰到好處,唔刺耳,又唔會暖厚得滯,好舒服。

12單,2圈6鐵
八月中先開賣

12單係ok呀

可能你想要係平啦

個人認為包圍感已經唔錯,唔係334果種好刻意造出黎嘅感覺。3頻平均,所有野恰到好處,唔刺耳,又唔會暖厚得滯,好舒服。

尋日去冇試銀雀,太多人排
萬八真係幾貴

Aroma果幾隻新野真係要試
我玩左成粒鐘
不過未有定價,但條友話會係貼地既價錢

12單,2圈6鐵
八月中先開賣

12單係ok呀

可能你想要係平啦

唱歌係要有高低起伏.....
Btw 三頻平均 恰到好處 好舒服 我建議你去聽聽64 的u18
想問吓巴打咩叫現金價?係未即係俾cash會平啲?

冇錯
T8000+SR009可以搞到咁蒼白

應該話真不愧係香港ECT?
想問吓巴打咩叫現金價?係未即係俾cash會平啲?

冇錯

即接問佢有冇現金價?

12單,2圈6鐵
八月中先開賣

12單係ok呀

可能你想要係平啦

唱歌係要有高低起伏.....
Btw 三頻平均 恰到好處 好舒服 我建議你去聽聽64 的u18

即係巴打鍾意食重味精?
T8000+SR009可以搞到咁蒼白

應該話真不愧係香港ECT?

Ultrasone Edition都攞嚟駁Sony Xperia手機都做得出佢仲有乜做唔出?
雖然佢都有D8000駁Lindemann musicbook呢啲正經少少嘅setup
Oriolus 銀鸝同自家銅版dp100幾好聽,唔強調質素但幾落好適服。
漢聲就有條venom加多個3.5頭做接地,理論上消噪更好,背景更靜,價錢都嚇死人,要1皮。
Final 既金壺轉左2.5同lab ii之後把聲變番'大眾聲',空氣感依舊強大,比lab 2 好聽,但始終太嘈,好難試得真。
Dita dream 質素高,比起上一代truth answer 冇咁硬(聲同線都係),感覺上同Hifiman re2000差唔多,但我鐘意re2000多d。

Headphone只係完左adx5000同beyer既dt1990pro,聲adx5000冇咩特別驚喜,但又輕又適服,DT1990pro就幾啱我心水。

刀你老母
好地地有美金唔用用埋啲支那用語

刀你老母
好地地有美金唔用用埋啲支那用語

好多中坑都玩耳機 鄉土果d打埋殘體字

咁既價好唔好聽過ve6xc?
隻HS1551真係好撚正

咁既價好唔好聽過ve6xc?

我認為係同級,好唔好聽睇個人口味,要比嘅用VE8同銀鸝比,取向會相近。

尋日avshow 都試過 幾正
仲有隻黃黃綠綠色 反而覺得麻麻
不過可能隻色柒 心理影響

黃黃地果隻新品,造出黎果種包圍感好假
藍色果款不錯,係聲薄左d。

我鍾意紅色多d

巴打今日多唔多人
聽日可能陪fd去多次

我覺得好撚樣衰
但有鋪話黎緊呢隻野可以有cm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞