[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
SD2依家咩價位
其實1551呢個價真係冇得輸!
真係有小弟用緊嘅TE100 八成功力!
只係差些少高頻!
另外試咗1551青bb個隻特別版,但係調音唔夠普通版平衡!

Te100用咩推先好聲

試過用iPhone直推但完全唔掂! 好矇!我用DAC/AMP推先至出番晒d高中音! 低音即刻實晒!
話時話 呢度幾個巴打都整咗雙子 唔po出嚟俾大家欣賞下嘅?

好易比人點相起底

點出黎俾我地估下啦

唔係一個禮拜去幾次耳機鋪就唔怕啦
只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

試過用iPhone直推但完全唔掂! 好矇!我用DAC/AMP推先至出番晒d高中音! 低音即刻實晒!

隻te100幾多ohm?!好食推力?!特別難推?!
千幾蚊課仔的野
條線爛爛地你地係會整定係會買個對?

睇係咩耳機
買唔到梗係整,同埋睇下壞咩
壞3.5呢啲梗係整啦

睇條線點壞姐 真係覺得隻嘢唔錯改啲靚頭都可以再戰十年

大概爛成咁
仲聽到
有無得救?
有冇ve8巴打講下,ve8係咪真係兼具ve5人聲同ve6樂器啊?
千幾蚊課仔的野

睇係咩耳機
壞3.5呢啲梗係整啦

大概爛成咁
仲聽到
有無得救?

比人搞幾十蚊搞掂啦
自己買個頭加熱縮通十蚊有找
Oc Studio Orpheus MK5 有無巴打用過
評價如何
想買條2.5mm頭比ie80用
千幾蚊課仔的野

睇係咩耳機
壞3.5呢啲梗係整啦

大概爛成咁
仲聽到
有無得救?

比人搞幾十蚊搞掂啦
自己買個頭加熱縮通十蚊有找

呢D頭你地平時買開幾mm?
4mm線套落去縮唔縮得緊?

咁你當我認真左,我無聽luxman既機,唔知聲低點
另外T8K結構同727相似,係KG自己拆機講,電路都出埋,唔係行緊T2條路

009本身中性,相信無人反對?
T8K我無買到,但有用家講過都係中性向,反映前級,只有通透順滑係兩者共通點

你都係去日本搵Demo撚下先啦
香港街D Sales隨便Set既220V Demo真係作唔到準
Yodobashi都正常過佢地呀大佬

KG comment我睇過
但T8000對727系既優勢唔係在質素而在音樂性
佢反而係解釋到質素點解提升唔太多
試左一晚1551都係覺得太重bass
都係換返隻1501好過
只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

只係17 ohm! 電阻真係唔大但唔用AMP又真係差好遠!迷!
K1000 配個夠力嘅amp真係好正

只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

我個條冇聽個零月,拎返出黎插x1a平衡,d聲拿埋晒一舊咁
不過印象中唔係咁既聲
可能係聽左兩個星期e3k聽慣左闊既音場
只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

不過印象中唔係咁既聲

e3k 音場闊過佢
只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

不過印象中唔係咁既聲

e3k 音場闊過佢

小心煲衰咗
有冇ve8巴打講下,ve8係咪真係兼具ve5人聲同ve6樂器啊?

只係差些少高頻!

Te100用咩推先好聲

只係17 ohm! 電阻真係唔大但唔用AMP又真係差好遠!迷!

好多低ohm 耳機都惡推!唔迷!
試左一晚1551都係覺得太重bass
都係換返隻1501好過

推介巴打換條銀銅混編 解除佢封印

自己去試下未知 個人覺得物有所值啦

自己去試下未知 個人覺得物有所值啦

因為公模把聲真係一般,bass太重,高頻暗,所以想睇下私模會唔會好好多
新手一問 唔好屌我咩第一頁有又唔睇之類
睇左不過唔明

只係想買對耳機比女朋友 之前扭計想要對

我就用開跟機送果條垃圾既 所以唔識呢方面既野

筆直1k 想問下各位有咩推介 比小弟女友

用iPhone 聽流行曲only

牌子就未聽過,但個啪啪啪有幾種組合Ok
價錢都叫合理 如果之前無扑Ve我應該會買
牌子就未聽過,但個啪啪啪有幾種組合Ok
價錢都叫合理 如果之前無扑Ve我應該會買

好似有兩隻model
貴啲果隻每邊有三粒製玩
新手一問 唔好屌我咩第一頁有又唔睇之類
睇左不過唔明

只係想買對耳機比女朋友 之前扭計想要對

我就用開跟機送果條垃圾既 所以唔識呢方面既野

筆直1k 想問下各位有咩推介 比小弟女友

用iPhone 聽流行曲only

搞清楚嫂子要求先喎

一陣嫂子鐘意Beats 個樣⋯你買幾靚聲都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞