[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下最近買左款藍芽耳機wireless hyprlite,但冇睇清楚佢唔係入耳式,有冇方法可以加舊膠令佢變成入耳式?
其實有冇啲專for睇戲嘅overhead耳機?
budget 千零蚊
上網search普遍都係打機耳機多
有冇人試過部sp1000銅

個人覺得人聲好過 ss
細節繼續變態
試3.5 已經好毒
好彩已經冇錢

銅hifi味重d
Btw完全冇錢買
1551同T8ie Mkii比較大家點睇?
圈既講價錢比較近

試過1551同Xelento
Xelento高音延伸好
1551中低音飽滿
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

xelento 音場 分析力同分離度高啲
不過冇得咁比,兩樣嘢黎
上個月先買完耳機
試完1551好想買
早知唔試
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

T8ie比較全面,1551高頻唔好,聽live既觀眾掌聲分別都大,15低頻強勁但略微重過頭
頭盔:可能部機廢推得唔好
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

不過冇得咁比,兩樣嘢黎

諗住買隻圈玩下先比較下
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

不過冇得咁比,兩樣嘢黎

諗住買隻圈玩下先比較下

直衝xelento
利申:自己上左DMA試毒,上入返隻xelento
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

不過冇得咁比,兩樣嘢黎

諗住買隻圈玩下先比較下

直衝xelento
利申:自己上左DMA試毒,上入返隻xelento

冇咁多budget
Mkii包2.5線先諗埋

而諗諗下都係儲落player算
本來預左下星期入黑磚
而家比SP1000銅毒撚左
分別大到隻耳機好似升左一級咁
其實1551呢個價真係冇得輸!
真係有小弟用緊嘅TE100 八成功力!
只係差些少高頻!
另外試咗1551青bb個隻特別版,但係調音唔夠普通版平衡!
想問下最近買左款藍芽耳機wireless hyprlite,但冇睇清楚佢唔係入耳式,有冇方法可以加舊膠令佢變成入耳式?

有冇人知
小弟用iPhone 6 推野聽到悶悶地 有冇啲5000到筆直嘅player 介紹 想推ie800同隻shure 耳牛 係咪應該搵部推力勁啲嘅player 上網睇過AR M2 好似話底噪好勁 求推介
熊仔有fitear custom demo
熊仔有fitear custom demo

有冇話呢隻custom 用咩單元?
圈既講價錢比較近

1551中低音飽滿

取向唔同
有冇人試過隻Polaris
前日去未有鋪有demo

唔啱我聽
一千蚊我都唔會買

試完覺得完全唔值佢個價

又一隻垃圾,好粗聲
其實1551呢個價真係冇得輸!
真係有小弟用緊嘅TE100 八成功力!
只係差些少高頻!
另外試咗1551青bb個隻特別版,但係調音唔夠普通版平衡!

Te100用咩推先好聲
話時話 呢度幾個巴打都整咗雙子 唔po出嚟俾大家欣賞下嘅?
想問下 A1 digital 呢間野信唔信得過?
見 ie80 水貨 $1500 有找 幾吸引
千幾蚊課仔的野
條線爛爛地你地係會整定係會買個對?

好易比人點相起底
千幾蚊課仔的野

睇係咩耳機
買唔到梗係整,同埋睇下壞咩
壞3.5呢啲梗係整啦

好易比人點相起底

點出黎俾我地估下啦
千幾蚊課仔的野

睇係咩耳機
買唔到梗係整,同埋睇下壞咩
壞3.5呢啲梗係整啦

睇條線點壞姐 真係覺得隻嘢唔錯改啲靚頭都可以再戰十年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞