[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(27)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

我上網睇好多4月訂嘅都6月尾7月頭到左,點解你咁耐嘅巴打

我上個月訂咗隻ve6xc,DMA同我講個半至二個月到,係咪信唔過 好心急

我隻ve8都差唔多兩個月了 比唔比到你係睇ve個邊 ve個邊d單爆晒咁濟

咁咪姐係有排..... 小弟我已經想打上代理問 btw巴打你隻ve係差唔多二個月先收到定仲等緊?

仲等緊 可能隻雙子到先ve都未到

Hihi 我仲要自定artwork,睇嚟應該要上太空

qdc落單嘅我開心食花生

Qbc滿足唔到我
利申 ve6xc用嚟on stage加聽歌 正

筆直15k洗撚用公廁咩
Ve5

試完心思思想整返對

其實encore把人聲都好好......雖然冇話特別女毒

encore

但15k買encore我不如真係比多少少上flamenco

英國整隻encore 749英鎊咋喎差不多個double

15k果隻係Noble K10U encore
749英鎊係ACS Encore

屌我好撚鳩

屌,出到咁撚貴

其實點解fender會咁受歡迎?
佢任何型號喺同價位都唔係超班架啵,而且把聲又濛又鬆咁

終於有人講
除左結他聲好少少之外 我真係聽唔出佢有咩咁特別

guitar聲好?我覺得佢樂器喺同價位極度欠缺競爭力

我意思係佢整體都咁一般嘅情況下 只有結他聲係正常少少

所以就拿拿聲出11?

佢上一隻flagship好多人吹奏

冇聽過FXA9 不過聽過下面果d濛到不得了
5秒已經除低
反而我係唔鍾意佢咁快出新flagship
上次入9仔既人

fxa9 係全鐵,今次fxa11 係圈鐵,算係唔同嘅

終於有人講

所以就拿拿聲出11?

同隻仙女座一樣無啦啦一班人出黎吹奏

仙女係易入口架woo
好多平時唔聽開既人係會鍾意,調音夠大眾

但fxa9呢
我諗唔到有咩理由要比10k買佢

低音表現超強,又唔至於掩蓋左中頻。
但我同樣唔會用1萬買。
不過百貨應百客,實有人鐘意。

我覺得係偏重bass耳機入面,fxa9 人聲表現算係好唔錯
不過我都覺得定價有啲太貴

我上個月訂咗隻ve6xc,DMA同我講個半至二個月到,係咪信唔過 好心急

我隻ve8都差唔多兩個月了 比唔比到你係睇ve個邊 ve個邊d單爆晒咁濟

咁咪姐係有排..... 小弟我已經想打上代理問 btw巴打你隻ve係差唔多二個月先收到定仲等緊?

Qbc滿足唔到我

正常啊 其實都唔同價位

Qbc滿足唔到我

正常啊 其實都唔同價位

試過ve6xc後都係覺得雙子正d

Qbc滿足唔到我

你唔覺得低頻唔夠強,人聲又平架咩?
有冇人覺得k10好聽過encore

我只係有過K10U(膠版),冇試過K10 encore

終於有人講

所以就拿拿聲出11?

同隻仙女座一樣無啦啦一班人出黎吹奏

仙女係易入口架woo
好多平時唔聽開既人係會鍾意,調音夠大眾

但fxa9呢
我諗唔到有咩理由要比10k買佢

低音表現超強,又唔至於掩蓋左中頻。
但我同樣唔會用1萬買。
不過百貨應百客,實有人鐘意。

我覺得係偏重bass耳機入面,fxa9 人聲表現算係好唔錯
不過我都覺得定價有啲太貴

對我來講bass太重了,雖然唔會掩蓋人聲。
巴打 本身用開 im50壞左 1000蚊左右有邊隻性價比高?求推介

im70 好唔好?
巴打 本身用開 im50壞左 1000蚊左右有邊隻性價比高?求推介

im70 好唔好?

唔好 im70同50差唔多 唔係太算升級

im70 好唔好?

thanks巴打 如果要升級 1000蚊左右有邊款推介 ls70 好唔好?

im70 好唔好?

thanks巴打 如果要升級 1000蚊左右有邊款推介 ls70 好唔好?

其實我都唔知 我都係新手
求其他巴打比意見
有冇巴打用緊pioneer xdp-100r

im70 好唔好?

求其他巴打比意見

Ex5 e3000 e2000 全部5百內

Qbc滿足唔到我

ve6 聽啲男人聲佬味好正喎
之前買左900s聽左排就放左
最近要買耳機
二千樓下見fxa2視聽展14xx就買左

上面有師兄話ue900s 千一仲有ue boom即刻好痛

唔痛唔痛 你值得擁有更好

我知兩隻都唔係好
但真係要比係咪fxa2好啲

14xx 買tfz ex5 加條缐好過
Fender fxa1-7 都濛到

Qbc滿足唔到我

果然每個人既聽感都唔同.....

im70 好唔好?

求其他巴打比意見

Ex 500 內咩? 邊間?

Qbc滿足唔到我

果然每個人既聽感都唔同.....

大家設備唔同 歌唔同 對比嘅耳機唔同 差距大唔出奇

Qbc滿足唔到我

我試demo覺得低音還好,我覺得足夠,我偏解析,ve6嘅x2無得輸(我係鼓佬,對drum嘅表現比較高) 用x1 mode聽男聲好毒+1
見好多人話 rm 好過 rr
不過可惜遲入坑整唔到cm

比我搞到隻demo返黎 原來rm真係正rr好多
535r 升級tg334 好唔好
仲有冇其他選擇
聽開流行曲

im70 好唔好?

求其他巴打比意見

Ex 500 內咩? 邊間?

Fb搵港人限定
535r 升級tg334 好唔好
仲有冇其他選擇
聽開流行曲

Qdc 8系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞