[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
我仲以為zangief 係強角先用
打到20500分好難上
蘇聯佬多數係有愛人士先用

白金五同鑽一,玩家技術層面係有一個明顯既分別,明顯有返咁上下對戰經驗同角色對策,所以好多白金用緊既攻勢去到鑽石d 人已經知要點避或者反擊
上到鑽開始係勁d
之前亂來拳腳都可以贏

而家打rashid好難
佢旋風轉過來,我擋完都係佢快d,佢仲可以出捉或出拳
好難攪
得重版係正
其他都可以確反
但重版起手最慢,試下反應DI佢
我係因為Zangief 唔洗有太多複雜連技,就可以打到高傷害先用 其他角色有多D 連技我已經上唔到手 目前現代Zangief 白金4星就再上唔到
前幾日Kimberly贏咗日本CPT,Zangief第5

你本身係咩rank升上佢
之前有冇玩過格驚?
Rashid mixer除非有風強化 如果唔係擋完都係你行先
我覺得陣係多粒星已經有個差距
琴晚白金3星, 呢個星期進度好應該升到上去
玩咗一日升咗鑽
其實鑽一都好多9chok仔
今日升鑽2應該唔係問題
新手想問

比juri 屈埋牆角 , 我一起身佢不停立中拳 ob+2
我係可以點反打

不停擋佢就行前撻
冇玩開格game,打完頭10場係銀牌,跟住連輸到銅牌
玩經典cammy
D反?wake up sa? JP同大山婆可以用反擊技
對手行前已經可以反擊 佢要連打立中拳先可以繼續壓制
如果佢真係咩都唔理
不停立中拳 , 狂扑 , 有無咩可以做
昇龍拳!!!
擋兩下佢就唔夠距離打第三下 佢打空你就可以打返佢
收到 thanks
想問下JP HP>236HP個input timing
成日236HP嗰下被人擋咗入唔到combo
因為5hp的確係入唔到236hp
要counter情況下/ 綠衝先得
5hp唔係要cancel入236hp咩
counter同綠衝應該無影響?
5hp普通情況下只連到236mp
counter同綠衝左既5hp因為hit stun長左先連到236hp
ic 之前仲以為只要係cancel就無影響
好多招有得拳腳cancel但唔一定連到combo
好似ryu咁,2hp 214hp冇電版,正常係cancel到但會連唔到combo,但counter/綠衝左2hp就得
但係依啲係咪淨係可以慢慢試
定係睇frame可以睇得出?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞