[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
再試下捉個timing先
成日驚佢如果唔係cancel impact既話轉完會擋唔切
推人玩格鬥GAME既方法 推得一個得一個
夥伴就在你身邊
https://youtu.be/jJVX8t0aTmk?si=SkUjXY-s4XPjfX5z
呢排崩鐵post唔見你
原來轉左打街霸
崩鐵有D想棄
後面隻隻角色都真香 銀包負荷唔到
推人落坑不遺餘力...
SF6 2024高手拔苗盃

參賽資格 1. 1600MR以下所有選手 包括鑽石/白金或以下選手

2. 志在參與 所有完成比賽的選手都有機會抽現金獎 鑽石或以下選手更容易抽中

比賽日期:一月一日 晚上九點正(一)

比賽規則:雙敗淘汰制 八強前ft2 八強後ft3

比賽獎金:冠軍二百元 亞軍一百元

抽獎:所有完成賽事選手 抽兩位選手獲得一百元現金獎

鼓勵新手參加 所有完成賽事鑽石或以下選手中抽兩位選手獲得一百元現金獎

報名link : https://challonge.com/2024farmertounnament
https://www.youtube.com/watch?v=SXsiaVT2xD0
獅白推坑真係用盡全力...
純新手現代mode打咗兩日 想問下新手係咪直接交晒比auto打就算 洗唔洗中間再要自己插招
最好自己駁招 autocombo 多數唔係最大傷害連段
趁Steam冬特 新手想問下買Standard定Deluxe Edition好/抵啲?
個4隻新角色你岩唔岩feel先
如果無feel既咪 普通版
新手買普通版睇下啱唔啱玩先啦。
新手 玩緊現代隆
開始打得贏lv6電腦
但係唔識打瑜珈佬
一打佢就畀佢係咁屈瞬間移動
唔知點打
隆用經典啦 算易上手同Combo簡單高傷
最重要係一定唔會之後街霸系列無左佢 白費左心機練佢
對瑜珈佬最初階嘅一個對策係
一聽到或者睇到佢瞬移就唔理3721即刻撳一下輕拳
想問下luke有個打牆連招 第一下打埋牆反彈 第二下向上打 第三下係隻手拉後向前打 第三下現代點出 我睇過經典現代出招表都好似冇

btw 我見人綠沖都直接出到
手chok 214重
唔該晒
手殘友見現代MODE好似幾吸引
新手係咪推薦買返最基本就夠?
想試下嘅話 基本就夠 如果唔係想用新角
另外想問下買衫啲幣有冇可能會減價
現代模式你睇指令表有個"切換手動操作" 有得睇手chok指令
直接打rank好過打電腦
呢兩日買左個hitbox,我想問Juri既sa1有冇咩hitbox shortcut可以連combo? 用正常既輸入方式我連唔到sa1唔該哂

利申:超新手
是但一套最尾2mp接sa1,得呢個可以噤少1個2

最簡單就6hp>214HK>SA1或者66mkmp>5mp>2hp>214HK>sa1
浮空一定夠時間出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞