[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
白金五升鑽一個門檻好辛苦
鑽一d人明顯同白金五兩個水平
今次轉播英國最大型線下比實vsfighting2023
https://www.youtube.com/live/TW4puSIP7AQ?si=iAHZuwf9dVuxQOqv
今日第一次玩嘅新手 想問格擋同防禦係咪一樣意思 點樣撳出嚟?
防禦=拉住後
格檔=Parry=中拳加中腳一齊㩒

呢啲岩岩第一次入Game咪教哂
先去玩教學, 基礎野教晒畀你
EVO完左, 熱度都減左唔少
個個都默默耕耘
好多人都練到樽頸位
仲有班靠impact靠無腦招既開始贏唔到就棄game
我淨係識d 不停要人 二擇既招
好似每場都賭大細咁
靠Impact果啲真係賭仔黎
比人反到就係咁先
好多人打到白金鑽石都唔明impact點樣先會撞到人
起身又di 近距離大家都點緊輕攻擊中攻擊果陣又di
有啲癲到對空都有di對
係咪太多人唔識禁番轉頭所以搞到佢地以為咁樣用係work
di 回報都幾大 , 賭贏就濕人一套 , 吸引都正常
DI中會有特效,有快感
但係依啲情況對面係正常人既話9成都會di撞番你
今年D game多到痴線, 仲要好多都無炒車, 淨係一線果D都玩唔切, BG3我已經忍左手無玩.
星期五又有Armored core 6, 中老年又要玩了
master 真係好少人會di , 鑽石對di 反應都係慢
人老左真係冇咩反應
成日提防撻多過dl
空di防唔到就無計
但係撞中拳腳既話大把時間可以反di
搞個自製角色比賽應該都幾過癮下
可能我冇留心但係現代模式要點樣格擋 淨係封輕擊中擊同重擊
現代有獨立嘅制比parry,可能要玩多次tutorial,佢會解釋得清楚啲
上面果班係講拳你敢拳腳取消DI偷雞既話會請你食超必
Ok thx
用zangief 岩岩上到鑽1
用佢好難反DI,MK同MP通常都收唔切手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞