[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
....仲諗住做鑽石守門員
比d志氣,上master
直播打rank 今次用jp打上master
https://www.youtube.com/live/evEu8CxtymA?feature=share
白金五星, 因為會見鑽石級
睇到升到上鑽既人好明顯勁D

雖然見到既人打保守戰法既人比率高好多
睇角色 萬9分果啲用勁角既明顯廢過用其他角
Lm
睇d鬼佬改自制joystick
好正
https://www.youtube.com/watch?v=D5ykGYSPPaA
去訓練mode開番果行bar咪睇到
可以去training mode, pratice, 開action/cancel timing display

咁你打中人, 冇變色代表唔可以cancel
個角色紅色代表可以cancel入special move/drive rush/super

個人藍色代表只可以入super

頭頂條bar 有條黃色打直, 條bar會紅色變綠色, 綠色代表隻game開始接受你下個input, 紅色個陣你俾唔到指令(super例外)
咁我係正確時間駁 236 MK -> 6MP, 就可以係frame data bar見到冇罅

安全起見, 有人會撳2下, 以防佢食咗個input
咁有啲combo不斷撳掣都可以入下一招, 有啲combo就要啱timing
同V反差唔多,但食好多od 氣
打JP真係好易打到抆...
D反on block-8
有昇既不如直接od 昇算喇
點解有時 on block +frame 我可以駁撻
但對面burn out 左 , 我反而撻佢 會撻空氣
因為burnt out你太+ / 佢太-, 佢未block stun完
優質教學要Pin
長知識了 咁可以改用咩招 用返拳腳濕佢?
遲少少先撻 +5以上就撻唔到
你睇番自己+幾再體感遲幾frame禁
咁撚鳩?
但od昇擋晒都唔止-8掛
咁昇一定-多好多 求其都-30起跳
但係-8都夠比人中攻擊確 有啲角色重攻擊都夠
仲要人地如果shimmy/防凹既話會防埋d反
我覺得d反一係改到on block-少啲
一係就用少啲drive gauge 先至好用少少
但shimmy同防凹唔係壓起身用咩
要D反唔係應該係未倒地前俾人不斷壓嘅時候用?

不過佢drive gauge真係有啲多
唔係 場中只要可以打摔擇就可以shimmy
不過應該再高rank啲人先會咁用
shimmy可以counter延遲解同凹無敵技
低rank既話好多都唔會延遲解或者場中負少少就凹
唔知點解張相令我聯想到DICK IN A BOX...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞