[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
想問問 story mode 點開?
一入main menu 去最左邊world tour
正常的 我到依家都唔識打瘋狂spam HP嘅jamie
Jamie HP係-3,輕拳可以搶贏
因為街霸6 (應該)多左新手加入 最近開始重造新手教學 大家有興趣可以睇睇 同埋有咩題材想做都可以講下
https://youtu.be/KbJJE5buEhk
談KEN 談JP 談DJ
講下點用蘇聯佬?
點睇儲氣角要儲幾多F 先出到
例如春麗46p 要50f?
係combo入面駁drive rush有冇咩技巧
太快會變左drive rush cancel 太慢又已經連唔到技
試下前parry前?
可唔可以講下邊招combo
試下睇角色動作黎撳會唔會有幫助
例如cammy 4hk rush hp 236hk儲
4hk個下 見到cammy個屎窟最圓個下先撳parry再66
https://youtu.be/ib0tgSTeYWU?si=dZ8Lb4KUTcAnFCfr&t=566
中間有drive rush 4HK>drive rush cancel 6HK
呢個應該有好充裕時間俾你drive rush
cammy隻腳轉完一圈就掂地嗰下parry>66>4hk
講起cammy 4hk
究竟實戰咩情況會用
成日唔小心踢左出去比人punish
可唔可以講下邊招combo
試下睇角色動作黎撳會唔會有幫助
例如cammy 4hk rush hp 236hk儲
4hk個下 見到cammy個屎窟最圓個下先撳parry再66
https://youtu.be/ib0tgSTeYWU?si=dZ8Lb4KUTcAnFCfr&t=566
中間有drive rush 4HK>drive rush cancel 6HK
呢個應該有好充裕時間俾你drive rush
cammy隻腳轉完一圈就掂地嗰下parry>66>4hk
講起cammy 4hk6hk
究竟實戰咩情況會用
成日唔小心踢左出去比人punish

6hk先岩 自
我唔會用
我都唔想用 成日立回果陣唔小心禁住前再重腳就踢左出去
仲諗住TGA有新角預告, 但竟然仲係冇
過左個拳腳可以cancel既位就禁實parry再係咁禁前前
【地伏盃】SF6 - Dec 2023

12月應該係遊埠旺季,預計參賽人數會比較少,不過地伏盃依然會繼續搞,請大家得閒嘅多多支持!

15 Dec 2023(五)22:00

冠軍:HKD$250
亞軍:HKD$100
季軍:HKD$50

賽後將會抽出兩位完成所有賽事的選手並送出HKD$50!
雙敗淘汰制;總決賽及季軍賽搶三;其他搶二

=========================

今次時間轉咗做22:00開始,除咗因為喺Discord度投票係呢個最多人話OK之外,仲有同日Chris Wong喺旺角度有個活動。唔想大家兩個街霸項目必須要揀一個,所以就set得夜少少。

不過22:00開始又唔想打到半夜嘅就唯有加快進度,所以今次比賽嘅敗者組賽事不會直播,請落咗敗者組嘅各位自己開房邀人(或者用我間房都得)、自己開打、自己去Challonge報分;而勝者組嘅比賽依然打算全數直播嘅。

今屆報名連結:
https://challonge.com/tournaments/signup/fKLoUDpfHL
手制玩既話 多數用joystick定 方向黎控
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞