[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
zangief 5mk 5mp 2mk都無得cancel真係難搞
唯有打到啲di撚果陣唔好用咁多
如果中距離5mp+624k 霸體一下唔知解唔解到?
咁要反應好快先得
同埋5MK應該要收招先出到?所以都係出唔切?
5mp[下中拳]好似係可以連624k?
自膠...2mp先真
不過我遇到果d蘇聯佬多數下段輕攻擊起手,再間中連綠衝+捉,破晒DI...
多左di之後好多野都唔可以亂揮
好似5代果陣好多道服系都會2mk->fireball黎poke
今代如果係咁spam會比人di撞到痴線

場中都要用少啲cancel唔到既拳腳黎立回
踢多幾下5hk就比人di撞埋黎
無法啦,所以點解蘇聯佬係一致被認定係弱角
但亦係因為咁,用佢打贏特別有快感
只好睇多d snake eye 同 板橋學野
然而哩D投角色整得勁的話會打到人拍台
幾弱都好都唔想見到哩D角色
白金以下新手盃正式開放報名 只要真白金以下新手就可以打
冠亞軍有獎金 完成賽事亦有機會抽到現金獎

報名連結: https://challonge.com/SF6Newhand
參賽資格:沒有任何角色段位是鑽石或大師
排名賽場數高於100場
比賽時間 27/8 (日) 九點
雙敗淘汰賽 八強前FT2 八強後FT3
八強前抽場次播放 八強後全程播放
冠軍:$200
亞軍:$100
完成賽事參賽者隨機抽2位選手各得$50(冠軍/亞軍除外)
賽事將會由Saisak Twitch和Youtube直播 歡迎各位支持
而家果堆ken jp dj隻隻都打到人拍枱架啦
堆指令投角又無無腦既方法衝埋黎擇
https://m.bilibili.com/video/BV1fN411w7p4

可以睇下梅原對投角色既見解
youtube冇人翻譯哩段做中文
唯有貼B站

另外日本有個好出名反投角色既名人
就係nemo,經常屌蘇聯佬,即使佢用既係JP
itazan已經轉咗marisa
同埋snake eyez都覺得gief冇機會拎好名次,所以冇去evo
打上位角全部都不利 點贏
連打番同行 manon都唔好打
Nemo同板橋啲drama好好笑
新手玩緊kimberly,打10場有6場係對Ken,好挫敗。
想問下招龍尾腳擋完係咪乜都做唔到?
nemo依條友,見佢打街霸
唔濕鳩角色都唔用
我知點解我好似冇學過咁我仲以為世界巡遊嗰個新手關就係新手教學 原來fighting ground嗰邊先係新手教學
係,佢個介面整得好複雜,好多野都好難搵
而家覺得幾好玩 同啲新手菜雞互啄 用緊juri
要估, 一係完美parry
一係擋
That’s why Ken 係s tier

daigo rank 1 咗一日
最近先發現已經打多800幾場,仲卡係白金1
有冇進步方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞