[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
好賤
咁痴線
我喺steam買嗰陣見到 180 days valid in japan,
唔知係咪限定日本先至有半年期, 其他地區就無限

都會大學分享會today
咁開心
https://www.youtube.com/watch?v=wkFMzfjOL3s

原來可以214先起跳出腳
我要咁先可以11F出到
跳起之後根本出唔切
好後悔第一隻練嘅係AKI
啲拳腳廢到
打到白金4已經上唔到
對住啲亂咁spam impact嘅都打唔贏
原來2323可以用昇龍拳
之前仲成個小兒麻痹咁 人地跳過嚟諗住出昇龍隻手就打曬結 依家順好多
233 都ok hitbox 233順手啲
想問下點解我係training mode較NPC唔防同第二下防禦但照連相同既技
傷害會唔同?
明明第二下防禦既NPC都防唔到比我連哂成套
上個月特價入坑,卡係主線任務😢
歡迎各位參加我主辦鑽石中手盃 線上賽 費用全免
Sf6鑽石中手盃
參賽資格 1. 鑽石或以下段位玩家
               2. 單一角色排名賽對戰次數超過200次
               3. 為免嚇怕選手 如任何角色已有大師(master)段位 不能參加今次賽事

比賽日期:十二月十日  晚上九點正(日)
比賽規則:雙敗淘汰制 八強前ft2 八強後ft3

比賽獎金:冠軍二百元 亞軍一百元
抽獎:所有完成賽事選手 抽兩位選手一百元現金獎
鼓勵新手參加 所有完成賽事白金或以下選手中抽兩個有一百元現金獎
參賽連結:https://challonge.com/Sf6diamondcup
Aki 幾勁喎,我第一隻master就係佢
練下set up好易上分
又出埋啲垃圾avatar衫
world tour? 點卡法?
一陣又day1 比人整到low budget cosplay version
對面impact用得多
你就唔可以用咁多㩒唔返返去嘅拳腳/招
下下俾人打punish counter嘅話一定有啲位有問題
主線ko咗 係支線啲練習 有少少難
個jump輕腳完美parry都唔會有事, top角係唔同d,外掛都制裁唔到佢地

唔識打Jamie
諗緊要唔要買個hitbox比自己做聖誕禮物
AKI冇乜拳腳可以取消
得5LP 2LP 5MP 2MP 5HK
除左2MP都好短唔知combo以外點用
唔知立回可以做啲乜

同埋反應唔切impact
知對面鳩用都counter唔到最多擋
粒波係勁但係成個動作又長
成日俾人睇住一出波就impact

然後跳LK打背個判定廢到根本要睇運
對空又難
基本上俾人打背除左擋冇乜野可以做
變左自己唔跳得人地打你可以鳩跳咁
成隻角色除左毒狀態之下combo大力真係唔知有咩長處
如果明知對面會impact都反應唔到都無計
玩乜角都係一樣
嫌廢咪轉下強角玩 對角色無愛好難玩落去
真實生活已經夠辛苦,買少少野令自己開心啲,何樂而不為。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞