[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
唔該哂! 暫時最順手係2hp>214HK>sa1
想問下有冇咩socd shortcut可以提高sa1既準成度,成日出左234HK
上面打錯左6HP,5HP先啱

其實己經係shortcut黎,你2噤準d就得
屌你老味 要慢慢儲濕鳩FC 換造型 搞到成隻課金game 咁
波升對策
終於有ryu玩家入Capcom cup
可能到時轉ED
ED去到今日都無消息
如果月尾先出既話得一個月練應該練唔夠
副角既話又未必cover對本身龍啲劣勢match up
雖然我唔知龍究竟打咩係有優勢/劣勢
應該無
不過佢用ryu 好過deejay
點解蘇記中拳手刀3下可以唔係combo黎中左第一下人地都可以擋第2同第3下,仲可以反撃添
個膝撞又係,打中左都係0F 咁撚ON尻都有
手刀3下係target combo黎架喎
膝撞要睇距離 最近打中先0f
蘇聯佬中拳手刀3下應該係combo喎,係咪lag問題?
想搵似街機d Joystick手制for PC 專打 格鬥game
上網搵 都係介紹 MayFlash 同8bitdo
想問下有冇唔係大陸牌子介紹

定依家都轉哂用 Hitbox 得我依d老坑 先會想用Joystick 打格鬥 game
似街機d joystick即係普通大制?
有budget咪直接razer
唔介意大陸牌子既話拳霸其實幾好用
唔似喎,我係開training mode,較第二下防禦+防禦反撃
現代mode 禁3下中攻撃,個電腦次次都中第一下擋第2下反撃第3下
https://stores.horiusa.com/arcade-sticks/

可以考慮買大枝果的Arcade Fighting Stick,本身枝棍同啲掣都唔錯,仲可以自己換三禾/清水零件。

記住唔好買小型(mini)果堆。
會唔會現代mode個tc係其他指令
你開指令表望下
經典mode 5mp*3就一定係combo黎
我指Hori ,日本牌子。
果時我試左一陣現代mode已經冇法子玩落去
果斷轉番classic。
無限預算就Victrix Pro FS
一係Hori Alpha 方便換parts

我用緊Qanba Obsidian 2,雖然大陸牌子,但質素同價錢平衡,好多日本人都用
Hori 大枝 Fighting stick我由PS1, PS2用到360同PS4,好用又襟用。

有段時間係平過某啲型號的拳霸。而且我都唔想用大陸牌子。
雷蛇係咪摺埋左了?
最近有出支leverless
panthera evo冇舊版咁好用

madcatz 賣咗比大陸公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞