[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
大家用hitbox係左手拇指定右手拇指禁跳
定睇情況兩隻都會用
KEN其實太多人用, 好多人都習慣晒佢既招同二擇派生...
而且KEN既打法都要主動攻擊, 要去逼人擇你, 但係呢把刀兩邊都利
你被人估中咗好多時送個頭比人打...
又唔係指令投 普通打摔擇邊有咁易比人打番轉頭
最多咪無腦迅雷腳同龍尾腳有得慣
4天王真係要踢一個走既話都未輪到佢
AngryBird, BigBird, Phenom喺日本不斷同亞洲玩家切磋之後嘅tier list

講到Marisa嘅時候,佢哋話呢個list係針對長set,ft2嘅話Marisa係S,其他角色嘅位置都會唔同

同一個tier前後有無排
s果格會唔會太多人 可以開格s+擺幾隻上去
想做個投票,有幾多街霸玩家會玩TK8

會玩
3D格game 不了

利申: 街霸6入坑玩格game,諗緊買唔買tk8好
鐵拳7試過唔岩玩
3d格鬥完全係另一樣野黎
鐵拳8多女玩, 會玩鐵拳,
街霸6玩黎玩去暫時除左CAMMY, 其他都投入唔到
快D出SAKURA啦

不過就唔會一出即買, 因為會優先玩其他野, 等特價再算
就算買左都未必會好似街霸6咁投入去練, 冇咁多心機同時間
tk8 有demo可以download試下。

tekken幾好玩的,每個角色睇落好多招式,但玩玩下記幾招常用,慢慢玩落就ok。

同埋tekken有樣野好過街霸,就係可以玩換裝,換髮型換衫換褲,砌個look都可以玩好耐。
街霸6啲女角得cammy同春麗算ok,鐵拳果啲女先至真係似囡囡,仲可以轉look,唔駛好似街霸咁俾真錢或者打world tour打餐死先得1件
juri都正喎

仲有marisa
marisa............
無格鬥遊戲經驗新人打折入坑,想問tour使唔使玩哂佢?玩左陣覺得個模式有d悶
唔使,直接打rank都冇問題
唔洗 直接揀隻你鍾意既角色去練
練完直接同人打就得
tour mode可以周圍搵師父叫佢地教你招式,如果你在world tour度搵錢買好多禮物將好感度升到100,可以得到佢地第二件衫,在其他mode對戰時用。

ryu/ken/春麗呢啲SF2已經出現的角色,果第二件衫就係SF2個元祖look,靚過依家個sf6新look好多。

world tour開頭我都覺得悶,但如果過左開頭,到在城周圍行可以自己去搵師父學招時就開始好玩。呢個mode有得同一畫面同2,3個敵人一齊亂鬥,又有打車同格開籃球之類mini game,城內又會撞到以前Final Fight甚至SF 1的角色,幾得意的。
如果自創角online battle 可以轉場境咪嚟嚟去去都係game center 會吸引好多

利申 整晒 spy family 兩公婆出嚟

另外KOF 好似越嚟越少人玩

呢隻Virtua Fighter 5 都好似冇乜人氣
https://youtu.be/zuEAjcyCwPY?si=2JyWTzWPsoGPaDBV
3D格鬥應該得namco一間廠會繼續出,依家得番鐵拳係最多人玩,可以話係唯一選擇。
想問依家ps5 版做緊25%off 連角色pass $493.5 買唔買得過? 定試過再平d?
Virtua Fighter 毫無誠意不停炒冷飯,
近年出嗰隻乜乜e-sports版連新角色都冇隻,
同鐵拳比一個天一個地, 連DOA都不如,
哩個IP已經壽終正寢, 快D入土為安, 無謂挖番條屍出黎獻醜
老老實實做人中之龍系列GAME入面既機舖既附屬遊戲算Q數啦
做附屬遊戲都冇依家spikeout咁高人氣
過多幾年再平啲已經可以買齊全部角色、場地、外觀
即係依家買番ultra sf4咁
有人試咗可以分割畫面4p足frame, 即刻抬大制去個fd屋企打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞