[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
完全唔記得以前仲有間madcatz.............
咩都俾大陸收購哂
rashid咁綠
so記5mp tc 第一下counter 先係combo
原來係咁隻角已經唔勁仲要有d咁既限制
用黎截綠沖好勁喎
9f 起手, 對住綠閃快嗰啲要好有準備先劈得切

用完dj guile, 轉玩蘇聯佬先發覺原來變咗唔同game
蘇聯佬同THawk呢啲大舊佬成日俾Capcom逼害
仲有hugo, USF4直頭係地底泥嘅存在
梅原已經解釋過, 好多人都唔鍾意打投角色
反正哩D角色同RYU一樣再弱都有大把FANS會屌住黎玩

https://www.bilibili.com/video/BV1fN411w7p4/
除左B站冇人翻譯中文, 唯有睇住先
而家咪又係差唔多隻隻角色都玩柔道
throw loop->解錯一次比人shimmy就收工
yor真係得avatar衫
普通投除左可以解之外至少投三次先追上一次旋風撻既傷害,
再加上大隻角色既指令投判定比較遠,
有時輕中打擊打唔到既距離都照吸到,
個個都驚左哩樣野不停拉後保持距離

至少上youtube搵番相關話題片, D留言唔少都話今集蘇聯佬好弱好弱,
但就唔希望變得太強, 留底喺中至低位水平就好
但普通投中咗, 又要再猜過, 可以一直投
指令投唔得

放指令投角式風箏合理, 但都要俾指令投角式有埋身機會吧
應該加番green hand俾蘇聯佬
人人都有綠衝喎ching
蘇聯佬可以綠閃cancel嘅拳腳好似最快都要6f

佢輕攻擊=其他人中攻擊嘅起動
雖然遠但搶唔贏
果3隻指令投角既綠衝都唔用得架喎
咁多要求怕唔怕對手用green joystick
宜家係有啲角式食個系統優勢比其他角式多

其實睇角式使用度, 嗰四大天王就知

即係一係為咗贏用強角, 一係對角式愛堅持用而受苦

如果三個月/半年平衡一次都還好, 捱幾個月下次更新可能可以翻身, 但宜家係一年一次
呢一年要不停見到ken luke dj jp, 其他角式玩家會係咩心情

唔係話zan manon lily jamie贏ken luke係0%,宜家只要一下唔集中, 被佢龍尾腳一腳車埋嚟硬猜, 一猜錯就牆邊見, 成個對戰變到好折磨
SF5咪有個教訓...........就算3個月改一次,份patch note過百頁,都可以改到強角繼續強,弱角繼續地底
部分日本職業玩家而家將Ken排到第6第7
打極都冇乜進展係咪應該轉其他角玩
why not?

格game如果想玩得勁,根本就需要學埋其他角。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞