[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
ryu已經夠廢 skin都唔整好啲
https://twitter.com/akikiwww/status/1727329736316408287

笑左, 隆第三套衫已經著得,
但唔係隆著
建議直接keyboard 玩當hitbox用
利申QWE + spacebar
睇HOLOLIVE班女入坑, 好幾個都係KEYBOARD或者手制打...
我個人黎講用手掣同大掣都唔慣
經常性會Chok多左之後跳起

同埋今代大家主打都係steam買game玩
正常都係keyboard 直接起手
以前玩PS版 唔想用手掣先會考慮買大掣

依家呢個年代好多player就算用手掣都係用十字掣input
真係Chok 棍既人係愈黎愈少

用keyboard set好自己順手既掣位 check check唔好撞掣就得
基本上同其他input method 黎比其實唔會有咩輸蝕
起碼都master以上先可能有機會感到吃力 要轉hitbox / joystick etc.

我諗用joystick有優勢既角應該都只係蘇聯佬嗰啲
睇香港/台灣world warrior top8 支持香港選手
https://www.youtube.com/live/hxl5mOuE0LE?si=rwwt9vvgTWyCNfvm
搭單問埋,特價常唔常見
想等平啲先買,下次特價會唔會再平
無人答到你
現代模式 手掣方便過鍵盤
而且有部分一線玩家都係用手掣
依家反而多左一批用開棍的老玩家,就算打ps5都轉用 hitbox,基本上係keyboard。
會越來越平。
根據街5經驗 等就出街7嗰時買就最平
到時會有Complete Edition包所有DLC
就算正價都係同而家正價就唔多
如果單打唔對戰,真係可以等咁耐。
一樣係從未玩過格驚見到秋特買左黎玩下
試左幾日都未同人打過淨係試M同C mode
到宜家都唔知道應該揀邊種
M mode其實每次出技咪都要chok輕中重拳先有唔同距離 一鍵必殺出果D好似做唔到
又好似收埋左重拳重腳要撳auto
仲好似比C mode低傷
但C mode又比M mode要chok既技難chok 特別係空中出果D技

心大心細
利申淨係想玩Cammy
諗番起廿幾年前用PC模擬器玩KOF,
距離 HITBOX 誕生十年以上就已經用 keyboard 去玩,
但就係玩左一段時間都唔慣, 結果而家繼續渣棍玩
其實有冇方法可以正確咁撳到斜角
我用gamepad無論joystick定十字掣撳斜角都一定會hi到1 2 frame正十字方向
真係有可能練到?
然後例如斜上之類有冇可能唔居中就撳到下掣
果時我都係finalburn練keyboard,但始終大棍最爽。
gamepad應該無咩可能得
就算得你都唔會快過直接斜上轉落下
應該無咩情況係一定要91咁轉唔可以96321咁轉落去?
96321其實都夠時間跳起再儲力
咩係96321
其實我想試下最快可以幾短frame出到技
因為睇落Cammy可以lift combination之後接cannon strike
4MP->5HK->9->5MP->214K
正常咁連應該無咩特別難既地方
你跳完咪可以方向置中再接中拳->cannon strike
仲可以接中拳先cannon strike
仲好似易過跳完直接cannon strike
BTW D數字其實代表D咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞