[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
10個對手有7個係大陸旗或者簡體字title,有冇咁多大陸人打呀
因為睇ping做人
最盡都係連到日本仔
Ranked game 多數港澳台+大陸 韓仔有時會見到
建議可以入房打 / 去battle hub周圍搵人挑機
set 4-5格先連會好好多
同埋有時唔知係咪capcom個ser廢
星期日成日都入唔到場
係喎,你唔提我都唔記得有battle hub。
下次去睇下先,又可以玩下舊game。
試過大陸人係假4格/假5格........
佢地要用加速器玩 有啲係好撚lag
係時lag時唔lag,有時冇野咁,但有一刻我連踎低中拳都㩒唔到,嚇到我以為有野壞左,之後試過得番先至冇咁驚。
最仆街係第一round贏,之後就開始窒屌那星真係懷疑佢地有cheat係ddos對手
有Cheat 唔出奇, 哩兩日日本twitter嗰邊已經引起左話題

https://twitter.com/k1yo__/status/1729105085756838154
就咁睇負碌連續出到唔出奇

https://twitter.com/k1yo__/status/1729105443442888775
但第二Round依然連續出到幾下 just parry真係好離譜下

https://twitter.com/AKIrA_puyo6/status/1729421207131561986
哩個先係原原本本既實力
試下用HPHK出impact
PC最大問題真係一堆賤格神仙
唔用一鍵出唔會出事?
禁唔準淨係禁左個HK/HP出去咪大鑊
起碼避左啲真1-3格先
4-5格果啲就真係無計
連大陸仔有時lag到punish counter都唔敢打最大力
可能㩒100次先有1次會㩒唔準
我無名指長期放hp到
見到di一壓落去就係hphk
快過用第二粒制出di
battle hub都唔少簡體字,好在可以睇住黎揀對手。

依家先知原來之前link番sf5個account可以攞到ssf2x....... 可惜個活動已過左期
推廣下keyboard
分享下自己keyboard setting
左下右 QWE 上Spacebar
拳numpad 7-9
腳 numpad 4-6
Drive impact numpad +
Parry numpad 0
投 numpad 1
始終都係慣左一鍵di
有時要hp cancel di既話要連禁hp兩次有啲唔就手
今代見到綠衝同impact既effect好吸引 同埋有現代就試下入坑
用現代打左一排轉返做經典 打左3個月終於上左master
https://youtu.be/oiqORsqcYWg?si=oB7Sn1mbGY5Z-_DQ

睇黎而家真係有 just parry cheat,
對住特定既攻擊會有 parry 既指令,
都幾肯定唔係捉路捉節奏, 空中中左招都照樣自動輸入parry指令,
當然又係某國人用cheat, 仲要假冒小孩個名
成堆賤国人,唔好問人地點解咁憎佢地。
原來已經出咗新skin cammy正撚到
超級學校霸王ken
Capcom咁狗,逼人課93蚊買2個skin
最仆街係D coin得半年期,
半年內冇追加想玩既新角色就要被迫求其買野用晒佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞