[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
Pc數字鍵盤,代表方向
方向 對應番numpad 6係前4係後
正常無咩人會去記啲名
有另一款notation, qcf代表向前1/4圓,hcb代表向後半圓, etc
你依個係acronym
quarter circle back/forward
half circle back/forward
360 720
跳MP 打中係可以cancel 慘殺技因為
其他空中拳腳唔得
但呢個combo你可以練埋 2LP 接 4MP TC
但要目押
太高級
我淨係初級連技7要impact > HP > 236HK > 623LP已經卡住左
打排位逼自己用要練既連招
逼逼下就會自然用得順
最難我覺得係236236 (大制)
有無師兄買左Razer Kitsune呢隻HITBOX
​好似幾正
​之前淘果2隻都一般般 有時D掣無反應
初初買嗰陣嘅開箱片
https://youtu.be/WAA8ZuKqSTU?si=vJ_RLCWMdEmDofQI

到而家仲係用得好開心
原來你唔係用joystick?
想問下hitbox係咪即係少掣+岩手形版keyboard
基本上係,不過佢用三禾掣,好㩒過機械keyboard
岩岩以上面既心態下試左keyboard冇半粒鐘
較到D掣似hitbox既位置
覺得D技好似易出好多 好似唔洗理1379咁
用keyboard先易skip左1/3
正常大制手制 2去6/4點都要經3/1
keyboard禁得太快會直接變左26p
街五後期就轉咗做hitbox
set咩制做di/parry?
想買hitbox但係得12個制好似唔係好就手
上排
LP MP HP Parry
下排
LL MK HK Impact

咁可以手指尾impact
專心Perfect Parry都可以一鍵,唔洗下下MP MK
用hitbox玩蘇聯佬真係好過癮,360指令投易出左好多。

不過我覺得用軍佬就難出左。
https://youtu.be/PQ4RTmxgdxg?si=-qOMfIdiRn-PwD8O

Gachikun 訪問 Chris Wong

以下為訪問既文字懶人版 :
- 認為街霸6目前最強5隻角色為 JP, KEN, 春麗, LUKE, DJ
- 認為目前最強既選手係 Fuudo
- 覺得街霸6好玩過5, 5太龜
- 平時既練習對手係 Fuudo, Mago, Gachikun, Moke
- 有正職需要返9粒鐘, 然後會花4, 5粒鐘練習, 有時會去做GYM
下唔係應該調返轉咩
Hitbox 先令到儲力角色勁左好多
驚手指尾禁得唔夠快
而家係咪得cwb razer先有得試
軍佬腳刀之類儲力方向我成日出唔到,都係要棍先得。
但老蘇倒頭椿就易出左好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞