[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
巴打可摸耳畀我試下咁啱近排壞咗個大掣
如果順手我再自己買
可以呀你成個拎走佢啦
留tg

感謝巴打
新手here 存氣技真係好難出
有無人用鍵盤玩

有無tg grp
未用過手制同heatbox

我之前果隻ps4用到
top tier多人用係正常現象,冇計
打親rank唔係ken就cammy同jpdee jay要不是top tier鬼會咁多人玩咩
但係多人用亦都代表其實有好多冇左角色性能carry就乜都做唔到既人,練熟對策就等於送分比你
我覺得幾好㩒,可以ps4,5&pc直插,1200元可接受
左+右=中間
下+上=上
東亞cpt top8中文轉播 有chriswong 29
贏左直入capcom cup決賽
https://www.youtube.com/live/lB6eT-IOxpo?si=6ftgtRzNxLmYfHDJ
今集入坑, 一開頭用modern, 然後轉練classic, 成功用春麗+cammy 升白金
唔撚識打dj
又快又痛 然後好似全部技都正咁
乜柒都做唔到
地下插,擋完可以前前,唔好急慢慢逼埋身
空中插,parry

埋到中距離嘗試whiff punish佢下中腳,100%既jp人都會狂出下中腳,截住佢係好重要

出波用parry,對面慣性波就read佢波跳入

埋到身就唔好比佢走,觀察下對手防守多數點玩

驚既最保守?就係對面起上個陣停一停,睇下有冇ex當身,冇就睇下佢習慣出咩再調整自己攻勢

我自己打jp就咁樣玩
仆街我睇錯你講jp,sorry

但當分享下啦咁
dj放波破綻幾大,望準啲可以跳入
但係因為有假動作所以唔好咁易比人估到幾時跳

+frame技主要都淨係得5mp,6mk同214k+mk,就算加都唔係加好多
對面如果係咁出214k派生可以試下垂直跳或者di,當然要留意返di風險

仲有就係睇下自己角色有咩快嘅對空技,好多時dj會前跳膝擊或者28lk跳入,對空做得好贏面大好多
佢肯跳反而唔難打啊
地面瘋狂綠衝過嚟擇鳩你嘅先難打
拉近到立回距離又無啦啦整招2mk倒地 cls
Zangief 對住deejay jimmy真係好難打
每一拳都快過我,
我得2Lk係4frame
發覺而家最少人用係Jamie
白金5鑽1果啲位好多
最少應該係印度佬 lily kimberly
唔係喎呢3個成日見......
見親d高手用kimberly同印度佬都好勁
如果對面好衝,試下22hk?
kimberly純粹攻擊性能黎講最強級,
係冇得爆昇防守有D辛苦咁, 壓唔到佢就隨時畀佢壓到郁都郁唔到
淨係擋到打身嘅腳技,擋得邊招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞