[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (4) 成街都係ken

986 回覆
9 Like 3 Dislike
但RYU唔勁真係都好多人用, 睇下個排名都第三位
KEN哩D由SF2一直都有一定人氣, 勁D咪再多D人用
唔係勁d 啦下話,全game 最強角色
KEN係勁, 但未去到最勁
佢招式太花巧, 連技係華麗但係易甩

個人認為最大死穴係無就咁出到既中段技
係逼對方二擇時少咗選擇

又唔似MARISA, JURI咁有出招同收招快又駁到連招既拳腳
呢個珍, 我d frd唔睇強度起手都係9 衝ken.
不過講真我覺得又未去到要nerf既地步, JP宜家都不遑多讓啦, top tier果堆角色都好貼近.
不如救下zangief jamie lili呢D好過
最勁實有ken份喎
睇班pro玩咩角就知
ken jp luke dj 依幾隻一定係最top tier
我覺得係要全部角色都拎番走throw loop
ken其中一個太勁既地方就係推版邊能力
一個後摔就半版 旋風腳又半版
有throw loop就無限2擇
ken 都唔係最勁,咩距離都可以中左1腳2mk 就帶你返版邊估,仲有迅雷腳再估你教我點打
認真咩
換邊 推版 二擇 全部都勁到on9喎
juri都仲有得比下 marisa完全唔係果皮
Ken未去到最勁? 認真咩,咁你覺得邊個先算最勁
比我選最勁, 我投CAMMY, 投LUKE, 投JP先會到KEN
我極度懷疑你就係ken玩家
我都係咁話
佢一定係ken 玩家
我一定係KEN玩家

你真係
蘇聯佬用得熟真係好痴線,十字撻撻三次都輸硬
反而想知有邊方面你覺得cammy勁過ken
仲有OD波+綠衝冇腦埋身
想知+1

腳又唔夠ken長
傷害又唔夠ken高
攻防選擇又唔夠ken多
除左好J啲,無野勝過阿Ken哥
ken downplay
隻ken已經潛左水,利申岩岩又俾ken打到仆街
https://twitter.com/Furious_blog/status/1704868109453332708

考完MASTER, 之後又整多個LEGEND,
只有500個被選中之人先攞到既稱號,
哩度有幾多人被選中?

同我哩D底層MASTER 100%無緣
Ken既2mk仲要快1F,又快又長on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞