ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
rog ally裝sn740 裝唔裝到埋散熱片?
7900xtxPC+PS5(半年冇開嘅垃圾)+Ally+NS

呢代PS5好唔掂,為咗豬晨黃昏而出佢,玩完之後真係得個擺字
等緊SN740

散熱片已到,過多幾日話你知
你買個個應該裝到
我睇review係
- 1080p: 4090 laptop > 4080 laptop > 4070 laptop ~= ally+ 4090 xgm
- 1440p : 4090 laptop > 4080laptop > ally+4090xgm > 4070 laptop
- 4k :4090 laptop > ally+ 4090 xgm > 4080 laptop
當然上面既4090/4080 laptop要比足 150-175w。
好L on9呀 本身仲諗住買xgm 3080
依家聽到得laptop性能
依家卻步曬 遲啲仲諗住買埋x13或者下一代 成set玩
土砲銅片加導熱貼,聽講好似低幾度。不過好過冇,始終佢個SSD位一啲風都冇,係爭啲。塊散熱片好平,平過餐M記
呢個係turbo定手動mode,個溫度幾靚仔
裝左頭d Arcade Stage Zero 落去玩
好正 18w穩定60fps
Ayaneo最近出勁多掌機,已經玩到同Steam Deck一樣左右2邊有Touch Pad,又有Windows Hello面容識別,電量去到75Wh,睇完呢部機即刻對Rog Ally無曬興趣

大陸廠不了
始終呢啲掌機真係食軟件優化
呢部正,不過應該唔平同重
Window 機邊有優化架
Steamos 先有
Steam deck加個case我都拎到手痛
650g係極限啦
支國牌真係不了
Ally都不見得有幾optimized
啲win機無炒粉都偷笑
咁買未?等你報告
琴晚玩到今朝 暫時用落都ok

唔見有話咩大問題 手制個part都幾好

唔覺話有咩上面提出個d缺點
lm
有無人 用 rog ally 玩diablo 入主城會lag 係 部機問題定係隻game 問題
你睇吓佢賣幾錢
岩岩打到0%自己熄機
依家叉電唔著叉電燈同開唔到機
唔係咁化學下嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞