ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
佢話hall effect stick用磁力,會有干擾,但而家只有左邊有問題,想要貼膠紙去block, 但又怕會傳電,未知點好

所以換stick都係等下好似steam deck咁成熟晒先好
而家唔work又唔係熟手技工都係RMA好了
買左日行 5990
想問下點樣將滑鼠左右掉轉 想左Sticker 做滑鼠
預設用右邊好怪
但我係Control Mode Set 左邊滑鼠都好似唔得
開Armoury Crate SE入面有得set
設定>控制模式>桌面模式
SET完都係無反應
舊電好似上網睇好易換 會唔會遲下Ifix 會有得賣國際保洗唔洗登記 定就咁比單香港就單?
更新左OK了 3Q
香港定日本買
夏特就快完

我淨係買咗潛水佬同貨車模擬器

有冇橫軸動作遊戲推薦
試完 換左淘寶野joystick解決左up/down issue
證明真係hardware問題
見到$5990就知一定係香港買
巴打有冇LINK SHARE下 可能要入定先
岩岩德馬過左數
目測隻gpd win3用既淘寶嘢同原裝冇分別
hall effect果隻仲等緊
如果話左邊有幹擾咁可能剩係換住隻右邊先
https://m.tb.cn/h.5b17Shz?tk=UUE2dtNCY0j

我係完全冇先兆拎出黎玩就突然變左joystick只可以up/down方向郁
開始已為應該係software問題
google完先發現有班人都係咁
仲要點樣重裝bios window都冇用
大部分人都係直接return解決
最後見到有人話換左個joystick就解決到先firm係hardware問題
唔該巴打

其實都好奇怪....如果係咁, 左右交換就已經試到咩問題
點解都仲要CHECK係SOFTWARE定HARDWARE 問題

巴打你係換一隻定一對咁換?
其實都係 但果陣又冇見到有人試左右交換呢招
可能就算試到係hardware問題都情願去換部新唔想自己拆機
我暫時換左邊一隻 右邊等緊隻hall effect joystick寄黎再換
我見PART2條片, 要做防干擾, 要鋁紙/絕緣膠紙....
巴打有冇打算整........
巴打自救成功?
係 換左隻30蚊淘寶嘢自救左
要包到咁應該唔搞啦
剩係換右邊果隻做hall effect算
我琴日訂左2隻JOYSTICK看門口
要等半個月先送到嚟
你就係成功嘅例子
下個post一定要加返呢位巴打嘅經驗

其實下個post頭要加返情報&技術交流嘅整合,有冇得諗?
記得你開返,廢事又有迷途羔羊去港行
唔好再比樓主開,冇提人唔好買港行都算,仲要唔置頂「拒買港行」補飛
有冇人update到3.22verison?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞