ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
自己裝,淨bnet 裝個幾鐘…
但其實得幾百m
係好耐 但係係裝到既
唔知乜原因搞到咁慢
咁我試下由佢裝先
直接抄過去就開到? 我有另一部電腦,應該做到
試下比佢裝半個鐘睇下裝唔裝到先,唔得就抄
deck嗰邊啲人話轉美區
不過冇玩唔清楚詳情
樓上我有share過link
想問下有無邊隻SSD 推介?
SN740
淘最平
你ally 有無裝 steam deck 個個系統
我見淘佬啲貼紙 唔會貼埋機背隻持家之眼,但係我post 個個機殼係有上埋色
華碩承認Rog Ally SD卡槽存在問題

經過內部測試,某指定條件下(溫度高)SD卡出現問題並可能發生故障,如果發現SD卡槽出現過熱而導致問題發生,可以聯繫當地華碩進行檢查和維修。
硬件位置問題 一日底板位位置未改良換完底板都會發生

https://youtu.be/w0Q1Lu_5Ooc
好彩無買第一水
我估有機會遲D D 貨會FIX 返
或者等2代
無謂晒錢買部本身有問題既機
正解
佢未必出2代 但應該會改dd layout
得,個exe 直接用到,map返game folder就行得
而家買嘅人都預咗佢唔用SD卡
雖然表面好多壞消息
但眼見一路有人入巿
依家買既人都預左係換SSD升上2TB
有無SD card已經唔係重點
買完玩左一兩日發現 d電真係倒水,除非玩pixel game 如果唔係都係要開performance mode
15w 720p run fifa都唔順,唔係幾做到便攜式功能,出街無時無刻都要帶住個大尿袋除咗電量其他都好滿意
玩INDIE 不如用SD
都唔係
Indie game用120fps 玩係爽啲
呢部野咁大部
帶出街都一定會有帶袋
連埋大尿袋都係合理配置黎啦
啱啱夠揍仔上興趣班
正正70分鐘
配件prime day訂晒了,擇日去買機
SD另一個問題係行800p有啲game會好怪
會異常地blur或狗牙
有啲game manual off AA能救,但都係核突
AMD嗰個app好似有得調銳化比例
你唔係話畫質唔太得唔買住架咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞