ROG首款Windows操作系統掌上電腦! ROG ALLY[4]

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
用邊款SSD
WD SN740 2TB
淘定港水?
想買尿袋出30W,係咪買尿袋有PD65W或以上輸出就得?
係 用緊HYPER² 30K
電量淨番20%之前都觸發到30w
verbatim 個尿袋說明書寫
只要插多個一個 總輸出得返25w
咁我照計都唔會插多個一個device嘅,我預咗買佢嚟淨係用喺部Ally度
手機表示
其實熄左會好D、除非你開模擬器OR 需要用盡CPU的功能
打機用的係GPU、唔會需要用到CPU BOOST
一黎省電、2黎可以令GPU有更好發揮、第3樣就係溫度會更低
熄咗,但係唔知用手動曲線個陣有冇熄到
試左用體感助手
Yuzu同一個場景都係鎖60fps
由本身36W可以減到19W
2077 都係一樣可以減到10W左右
點解我cloud Recovery完之後見唔到有華碩嘅software例如個Armory Crate…連嗰個實體button都唔work
咦原來有啲update未行完
Update完都係冇…係咪要自己download…sosad…
咩畫質10w 先玩到
yuzu因為係新版本....比之前個舊版強50% 所以可以壓得好低都有60FPS
熄撚咗個cpu超頻,真係慳電好多。

重玩Bloodstained 很撚正,原來多咗新模式。以前係NS玩啲畫質很撚唔掂,仲要成日掉幀,而家120fps全高,APU都係跑20W多啲啲

如果鐘意惡魔城,呢隻個人認為係必玩,仲要係手提機玩特別爽
好用,見到cpu唔再係到扯晒旗就,留返啲電比GPU

個手提體驗大upgrade,未做呢個之前,閒置apu watt係7-8W,做咗之後就變咗4W

睇twitch 用少咗3W,熄撚咗window裡面cpu超頻慳電又涼快
想問吓1080p RE4 Remake (開fsr)
依家可以推到幾多fps
youtube堆片好多都係舊bios,唔知依家asus有冇搞返好啲?
會唔會攪散熱
bios應該只影響風扇散熱效率,我無呢部機啦,如果有得控制風扇速度就同果d片無乜分別
如果無的話影響大約係5~10fps?
其實裝GAME 落micro sd card到...係咪一個白痴行為
LOAD GAME同順暢度 都唔夠SSD 比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞